ΤΑΙΠΕΔ: Πήρε παράταση η προθεσμία για την πώληση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι

Την παράγραφο 2.5 της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς για την πώληση ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου τροποποιεί το ΤΑΙΠΕΔ και αλλάζει τις ημερομηνίες «κλειδί» για την πώληση έκτασης 615.000 τμ στο Πόρτο Χέλι στο Νομό Αργολίδας
Μετά την έγκριση πρόσκλησης για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή (Independent Valuer) ο οποίος η διενέργεια αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου από ανεξάρτητο συνεργάτη, το ΤΑΙΠΕΔ ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχολίων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η 29η Σεπτεμβρίου 2023.
Στις 17/10 θα γίνει η ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Συμβολαίου στο VDR και καταληκτική ημερομηνία για επίσκεψη στο Ακίνητο και στις 12/10 όταν θα εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους ερωτημάτων σχετικά με το Διαγωνισμό.
Τέλος στις 24/10 ορίστηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφορών προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους.
Χαρακτηριστικά ακινήτου – τοποθεσίας
Πρόκειται για ένα επικλινές ακίνητο με απεριόριστη θέα στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πορτο Χέλι της Αργολίδος με σχήμα επιμήκους πολυγώνου. H πλησιέστερη πλευρά του ακινήτου προς τη θάλασσα, έχει μήκος περίπου 1600μ. και η απόσταση από αυτή κυμαίνεται από 300 έως 500 μέτρα. Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Το νότιο τμήμα του ακινήτου έχει πολύ μικρές κλίσεις, ενώ προς τα βόρεια όρια το οι κλισεις αυξάνουν προσφέροντας τη δυνατότητα απεριόριστης θέας σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα.
Σημειώνεται πως η ευρύτερη περιοχή του Πορτοχελίου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας, καθώς διαθέτει αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές και προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι μάλιστα συχνά επιλέγουν να αγοράσουν εξοχική κατοικία.
Το ακίνητο απέχει 175 χλμ από την Αθήνα (80χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 85 χλμ από το Ναύπλιο, 7 χλμ από το Κρανίδι και 135 χλμ από την Τρίπολη. Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μ. από το κέντρο του οικισμού και 300-500 μ. βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα. Από το λιμένα του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τυο ΤΑΙΠΕΔ, τα επόμενα βήματα αξιοποίησης είναι η ολοκλήρωση ωρίμανσης, η έγκριση ΕΣΧΑΔΑ και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σημειώνεται επίσης πως η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει με συνεκτίμηση δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων του τουριστικού προιόντος και της ανάπτυξης της περιοχής του Πόρτο Χελίου, στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 μετά από την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ