Τάσος Τόκας: Γιάννη Γεωργόπουλε η συμπεριφορά σου δείχνει πανικό & ενοχή

Δήμαρχε Ερμιονίδας, ό,τι και να γράψεις, επιτιθέμενος σε προσωπικό επίπεδο σε μένα ή στους άλλους δημοτικούς συμβούλους δεν φτάνει για να διορθώσεις τα αδιόρθωτα. Γιατί απλά το μνημειώδες ολίσθημα σου και ο μη σεβασμός της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, που απέρριψε την πρόταση σας για την αναγκαιότητα δανεισμού ύψους 2.350.000,00€, για την αλλαγή 5.744 φωτιστικών, αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας.

Και εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα καθημερινά με την στάση σου και τα γραφόμενά σου!! Και προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο οδηγούμενος σε επικίνδυνες ατραπούς!!

Ποιος αγνοεί τις διατάξεις ας το κρίνουν οι δημότες.

Ας πάρουμε τα πράγματα σιγά-σιγά:

Γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις ότι η Οικονομική Επιτροπή λόγω των νομοθετικών αλλαγών που επέφερε η σημερινή Κυβέρνηση, εξαιτίας του νόμου της απλής αναλογικής στους δήμους, έχει ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες και διοικεί ουσιαστικά τον δήμο;

Η Οικονομική Επιτροπή, λοιπόν, βάσει νόμου ( άρθρο 72 του Ν.3852 ) αποφασίζει για την έγκριση και παραλαβή των πάσης φύσεως μελετών του δήμου και αξιολογεί και μελετά την ανάγκη σύναψης δανείων με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διαπραγματεύεται με αυτά τον καθορισμό των όρων δανειοδότησης και υποβάλλει σχετική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό έκανε η δική μας Οικονομική Επιτροπή και με την απόφαση 23 /2022 ενέκρινε την μελέτη και αποφάσισε την αναγκαιότητα σύναψης δανείου και έστειλε το θέμα στο ΔΣ του Δήμου ώστε να πάρει απόφαση για το δάνειο ύψους 2.350.000,00€, σύμφωνα με την μελέτη.

Στο ΔΣ του Δήμου και μετά από πολύωρη συζήτηση επικράτησε η λογική και επιβραβεύτηκαν οι θέσεις της ΝΕΔΥΠΕΡ και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι αυτό το τεράστιο δάνειο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας, στις σημερινές συνθήκες.

Την πρόταση σας υπερψήφισαν 15 ενώ 11 δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίσαμε κατά, αλλά για να εγκριθεί η συνομολόγηση δανείου απαιτούνται 18 ψήφοι ή τα 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου αφού σύμφωνα με το άρθρο 176 του Ν. 3463/2006 παρ. 4 αναφέρεται πως: “για τη συνομολόγηση δανείου ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) ευρώ από οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης με πληθυσμό έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους, η σχετική απόφαση του οικείου συμβουλίου λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του”.

Έτσι εμείς, σαν σώμα δεν δώσαμε την έγκριση για αυτό το υπέρογκο δάνειο.

Και πάμε παρακάτω, αφού βλέποντας ότι δεν περνάει το θέμα, προχωρείς σε μια ενέργεια που κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη. Θεωρείς την απόφαση του ΔΣ ως θετική, ενώ γνωρίζεις ότι η πρόταση δεν πέρασε!!

Αυτό πως λέγεται; Μήπως “μνημείο άγνοιας “των νόμων και διατάξεων και ιδίως από τον πρώτο δημότη του Δήμου μας!!! Ή μήπως προσπάθεια να κάνεις το άσπρο, μαύρο;

Και αλήθεια τι θα έλεγες αν είχες πάρει την έγκριση από 18 δημοτικούς συμβούλους; Θα ξανάφερνες το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;

Τώρα λες ότι η απόφαση για την διαπραγματεύση των όρων δανειοδότησης που θα πάρει η Οικονομική Επιτροπή θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να αποδεχτεί και να εγκρίνει την πιο συμφέρουσα προσφορά και των όρων της σύμβασης. Τότε τι είναι το κείμενο από την μελέτη που ενέκρινε η Ο.Ε με την απόφαση 23/2022 με την ανάλυση των δεδομένων για το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:
Η απόφασή σας ήταν να πάρετε δάνειο από το Τ.Π.&Δ. και αυτό ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή. Έτσι σωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συγκεκριμένη απόφαση απαιτούντο 18 ψήφοι για την έγκριση του, πράγμα που δεν έγινε.

Μην προσπαθείς λοιπόν να αποπροσανατολίσεις τα πράγματα!!

Γιάννη Γεωργόπουλε η συμπεριφορά σου δείχνει πανικό και ενοχή. Ας το καταλάβεις ότι δεν θα αποφύγεις τον έλεγχο. Όπως έχουμε δεσμευτεί στους δημότες και μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο, αυτόν της αντιπολίτευσης , θα το φτάσουμε μέχρι τέλους. Όλα στο φως. Δεν θα αφήσουμε σε καμία “διαφορετική” αντίληψη να τον ακυρώσει. Θα απολογηθείς στους δημότες και στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Κλείνοντας σε καλώ να έρθεις στην κανονικότητα διορθώνοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επανορθώσεις ζητώντας συγνώμη από τους δημότες, φέρνοντας ταυτόχρονα μια νέα πρόταση για την αλλαγή των φωτιστικών, η οποία θα είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις.
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΝΕΔΥΠΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ