Τάσος Λάμπρου: Το επίκαιρο μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Σήμερα γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά!

Σήμερα τιμάμε όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα κοινωνικά τους δικαιώματα, τα οποία δεν χαρίστηκαν αλλά κερδήθηκαν από τους αγώνες των εργαζόμενων. Τα κοινωνικά δικαιώματα της Εργασίας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλειας, της κοινωνικής πρόνοιας, οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση κτλ ήταν οι κοινωνικές κατακτήσεις του 20 αιώνα.

Στις μέρες μας μετά από μια οικονομική και στην συνέχεια μετά από μια υγειονομική κρίση χρειάζεται να οριοθετηθεί ένα νέο μοντέλο κοινωνικού Κράτους, το οποίο θα σέβεται και θα στηρίζει τα κοινωνικά δικαιώματα και φυσικά στο προτεινόμενο μοντέλο, πρωταγωνιστικό ρόλο θα πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β’  βαθμού. Άρα θα μιλάμε, σύμφωνα με την σύγχρονη βιβλιογραφία, για ένα αποτελεσματικό τοπικό κοινωνικό κράτος δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους Δημότες.

Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας

Επικεφαλής Προ.Συ.Ερ.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ