Τάσος Λάμπρου: Οι χαμένοι κάδοι της Ανακύκλωσης

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, με την παρουσία της Προέδρου, των μελών της και των υπηρεσιακών παραγόντων, τους επισήμανα παράπονα δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας  ότι σε συγκεκριμένες περιοχές, π.χ. παραλιακό μέτωπο, μέσα σε οριοθετημένες θέσεις των Κοινοτήτων  μας έχουν περιοριστεί οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης.
Είτε έχουν καταστραφεί και δεν έχουν αντικατασταθεί, είτε έχουν μεταφερθεί, είτε έχουν απομακρυνθεί αδικαιολόγητα – τα παράπονα σεβαστά και τεκμηριωμένα .
Αυτονόητα ήταν να εγκρίνουμε τις συμβάσεις με τις ανάλογες πιστώσεις για το οικονομικό έτος 2022 για την μεταφορά των ανακυκλωσίμων υλικών στο ΚΔΑΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όμως από τα παραπάνω προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης στο Δήμο Ερμιονίδας.
Γιατί έχουν περιοριστεί οι κάδοι ανακύκλωσης, γιατί  δεν γίνεται άμεση αντικατάσταση όταν καταστρέφονται;
Υπάρχει αίτημα  για να προμηθευτούμε καινούργιους από την αντίστοιχη  Εταιρεία Ανακύκλωσης;
Η ποσότητα των υλικών ανακύκλωσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια;
Υπάρχει σχέδιο  για να τοποθετηθούν οι κάδοι ανακύκλωσης εκεί που υπήρχαν ή και να τοποθετηθούν περισσότεροι  σε αναγκαία σημεία που καλύπτουν αιτήματα των κατοίκων των κοινοτήτων μας;
 Παρατηρούμε  ότι απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για να αποκτήσουν οι Δημότες και οι κάτοικοι του τόπου μας μία ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση για την αξία της ανακύκλωσης.
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ είναι  μία τουριστική περιοχή. Αξίζει να δείξουμε στους δημότες μας, στους κατοίκους, στους παραθεριστές, στους τουρίστες ότι στηρίζουμε  με κάθε τρόπο την επιλογή της ουσιαστικής και πραγματικής ανακύκλωσης και μειώνουμε τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων.
Μία είναι η επιλογή μας, η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, οι κάδοι της απαιτείται να επεκταθούν και να πολλαπλασιαστούν. Η λογική της συρρίκνωσης και του περιορισμού τους είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Επίσης δεν στηρίζουμε την ανακύκλωση όταν βλέπουν οι κάτοικοι αποκομιδή απορριμμάτων όλων των κάδων μαζί από το ίδιο απορριμματοφόρο, την ίδια χρονική στιγμή. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τέτοιες αστοχίες ακυρώνουν την πολιτική της πραγματικής ανακύκλωσης.
Απαιτείται άμεσα να ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων  με κίνητρα, με πρόστιμα, με συνέργειες για να στηριχθεί συνειδητά  Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  ΣΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!   
Τάσος Γ. Λάμπρου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 ΕΠΙΚΕΦΑΚΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ