Τάσος Λάμπρου: Καλή σχολική χρονιά με μια ευχή – Να κερδηθεί το στοίχημα της δια ζώσης μάθησης

Εύχομαι σε όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων (εκπαιδευτικούς – μαθητές/τριες) όλων των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Επικράτεια της χώρας μία καλή σχολική χρονιά και φυσικά να κερδηθεί το στοίχημα της διά ζώσης μάθησης, της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μία ομαλή εκπαιδευτική χρονιά για να επανέλθουμε όλοι στο φυσικό μας χώρο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα σπουδαστήρια, στα εργαστήρια και στα αμφιθέατρα.

Μία είναι η συμβουλή μας. Να τηρήσουμε ευλαβικά τις κατευθύνσεις της επιστημονικής κοινότητας, τους κανόνες της σωστής ατομικής συμπεριφοράς, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς επίσης να σεβόμαστε τόσο τα ατομικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των άλλων συνανθρώπων μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας προσαρμοστήκαμε σε νέα εκπαιδευτικά δεδομένα, εγκαινιάσαμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την ασύγχρονη και την σύγχρονη μεθοδολογία. Έτσι δε διακόπηκε η εκπαιδευτική διαδικασία όμως ένα είναι το σίγουρο, τίποτα δε μπορεί να αντισταθμίσει τη διά ζώσης μάθηση, την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη, σε ένα ζωντανό οργανισμό με τη φυσική παρουσία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος απλής μάθησης, είναι ένας χώρος κοινωνικοποίησης με ρόλους, με αξίες, με ιδανικά, με τη διαδικασία της ενεργούς αλληλεπίδρασης. Είναι χώρος μετάδοσης γνώσεων, ανταλλαγής μηνυμάτων, ενεργοποίησης έντονων συναισθημάτων, κατάκτησης εμπειριών, παρότρυνσης ενεργειών και δράσεων.

Εύχομαι σιγά σιγά να κερδίσουμε την νέα κοινωνικότητά μας μέσα στο σχολείο, μέσα στην κοινωνία, να μειωθούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και να χαρούμε ξανά την ανθρώπινη καθημερινότητα, τις «ζωντανές» ανθρώπινες σχέσεις.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας, με ένα σχολείο πάντα ανοικτό, για να προσφέρει ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο σε όλα τα μέλη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ