Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη του Κυκλικού Τουρισμού Σπετσών, Ύδρας & λοιπών νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής

Η ανάπτυξη του Κυκλικού Τουρισμού στους επτά νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής (Αγκίστρι, Αίγινα, Κύθηρα, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Ύδρα)

και ο παραλιακός Τροιζηνία-Μέθανα, είναι το αντικείμενο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δικτυού CIVINET Greece-Cyprus Κοσμάς Αναγνωστόπουλος.

Πρόκειται για χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο, με στόχο την ενδυνάμωση της βιώσιμης ανάπτυξης και του τουρισμού στα νησιά της Αττικής, διαρθρωμένο σε τέσσερις πυλώνες – την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας, την πράσινη διαχείριση των απορριμμάτων και την φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα.

Η Περιφέρεια Αττικής επελέγη πρώτη ανάμεσα σε 14 υποψηφιότητες για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με στόχο την υποστήριξη των νησιών της Αττικής ώστε να προωθήσουν στρατηγικές κυκλικής τουριστικής οικονομίας στη μεταπανδημική εποχή.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην προωθούμενη αναπτυξιακή στρατηγική στον τουρισμό επισήμανε ότι είναι απότοκο της κλιματικής κρίσης σημειώνοντας ότι «Συνεργασίες, όπως αυτή με το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus, είναι επωφελείς όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους, αλλά για όλους: τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους διεθνείς επισκέπτες, τους κατοίκους των νησιών μας και – πάνω απ’ όλα – για το ίδιο το περιβάλλον. Ανοίγουμε το δρόμο για την εφαρμογή καλών πρακτικών, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους τουρίστες μας, μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα λόγω της ολοένα και αυξανόμενης εισροής επισκεπτών, ενώ παράλληλα θα περιορίσουμε σημαντικά τη σπατάλη νερού και ενέργειας».

Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, η γενική διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Αργυρώ Παρασκευοπούλου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Αθηνά Κολυβά.

Στελέχη τα οποία συμμετείχαν στην πρώτη τεχνική σύσκεψη με τα στελέχη του δικτύου CIVINET Greece-Cyprus, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των επιμέρους βημάτων του κάθε συμβαλλόμενο μέρους για την υλοποίηση του έργου, εντός του προσδιορισμένου χρονοδιάγραμμα.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ