Στο σφυρί το μυθικό κτήμα του Κοντομηνά στην Ερμιονίδα

Μετά το αρχοντικό στην Ύδρα, ακολουθεί ο πλειστηριασμός και για το κτήμα στο Μετόχι – Πέρυσι είχε βγει προς πώληση έναντι 30 εκατ. ευρώ

Στο σφυρί πρόκειται να βγάλει το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Eurobank το μοναδικό κτήμα των 1.332 στρεμμάτων στο Μετόχι Ερμιονίδας στην Αργολίδα, το οποίο ανήκε στον αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανάρτησης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για το εκπληκτικό αρχοντικό του μεγαλοεπιχειρηματία στην Ύδρα, καθώς και αρκετών ακόμη πλειστηριασμών για σειρά περιουσιακών στοιχείων του.
Το απαράμιλλης ομορφιάς κτήμα στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Dark Room, στις 26 Απριλίου 2021, η μοναδική αυτή ιδιοκτησία βγήκε προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30 εκατ. ευρώ.
Παρότι από πλευράς του μεσιτικού γραφείου φέρεται να έγιναν κρούσεις προς ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες δεν υπήρξε τελικά συμφωνία για την αγορά του.
Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται ότι θα κινείται και η τιμή πρώτης προσφοράς στον επικείμενο πλειστηριασμό που προγραμματίζεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τι περιλαμβάνει το μυθικό κτήμα
Αυτό το μυθικό κτήμα στο Σκάλωμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τέσσερις πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δένδρα κατοικία, μέχρι και ελικοδρόμιο.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ακίνητο επιφάνειας 1.332 στρεμμάτων, στην περιοχή της Τροιζηνίας, κοντά στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης-Γαλατά, σε θέση από την οποία «αντικρύζει» την Ύδρα, ενώ απέχει μόλις 20 λεπτά από την Ερμιόνη.
Το ακίνητο έχει πρόσωπο στη θάλασσα και διαθέτει κτιριακό συγκρότημα – με πολυτελή βίλα – χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία. Αυτό το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό, από την επαρχιακή οδό.
Στο κτήμα έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και πολλά άλλα, ενώ διαθέτει μονοπάτια και είναι πλήρως περιφραγμένο.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο του μεσιτικού γραφείου που παρεχόταν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες:
-Τη βίλα του κτήματος, επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων, με βοηθητικούς χώρους 86 τ.μ.
-Τη δεύτερη κατοικία επιφάνειας 85 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 43 τ.μ.
-Την τρίτη κατοικία επιφάνειας 81 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 191 τ.μ.
-Την τέταρτη κατοικία επιφάνειας 153 τ.μ., με 15 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.
Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια από αυτά να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι κατοικίες είναι πολυτελώς διαμορφωμένες, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη διακόσμησή τους, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον.
Ακόμη, το κτήμα διαθέτει απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ