Στο Κρανίδι και την Κοιλάδα -Μια ζωντανή κωμόπολη και ένα γραφικό ψαροχώρι

Ο οικισμός του Κρανιδίου, τα μουσεία Μελιού και Λαδιού, η πανέμορφη Κοιλάδα και ένα ξενοδοχείο-όνειρο
Όταν στέκεσαι κοντά σε έναν από τους ανακαινισμένους μύλους, το θέαμα που προσφέρει απέναντί σου το Κρανίδι είναι εντυπωσιακό. Στην πρωτεύουσα της Ερμιονίδας με τα κεραμοσκεπή κτίσματα η νησιώτικη και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνδυάζονται παραπέμποντας σε νησί και σε ορεινό οικισμό μαζί.
Το Κρανίδι είναι μια κωμόπολη που σφύζει από ζωή και έχει όλων των ειδών τα μαγαζιά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Ένας ομφάλιος λώρος αδιάσπαστα συνδεδεμένος με τα γειτονικά θέρετρα του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης, όπως και με την Κοιλάδα: αυτή είναι το επίνειό του και στους ταρσανάδες της «κτίζονταν» και επισκευάζονταν τα σκαριά των Κρανιδιωτών καπεταναίων. Από εκεί σάλπαραν αργότερα και τα σφουγγαράδικά τους που ξανοίγονταν από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο προς τα παράλια της Αφρικής έχοντας μαζί τους Καλύμνιους βουτηχτάδες.
Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη, πάνω στο οποίο κτίστηκε ο σημερινός μητροπολιτικός ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ήταν το κέντρο γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε παλαιότερα η ομώνυμη συνοικία. Μαζί με τις άλλες τρεις -τα Βίλια, τη Μιλίνδρα και τις Μπιές- αποτέλεσαν τη σημερινή κωμόπολη που εξαπλώνεται διαρκώς. Θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές εκκλησίες -όπως η Μεταμόρφωση, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Άνω Παναγιά, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Βασίλειος κοντά στο δημαρχείο- και εξ ίσου πολλά ξωκλήσια.
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ