Στη Βουλή η μήνυση κατά Υπουργών από τους αλιείς με βιντζότρατες

Οι αλιείς απαντούν με μηνύσεις για την αναιτιολόγητη απαγόρευση της λειτουργίας της βιντζότρατας

“Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 8058/6-10-2022 έγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας, η οποία σχηματίστηκε στα πλαίσια της από 29/9/2021 μηνυτήριας αναφοράς της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων”, αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης.
Και συνεχίζει:
“Με την ανωτέρω μας μήνυση αιτηθήκαμε την ποινική καταδίωξη του Υπουργού και Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, λόγω της αναιτιολόγητης απαγόρευσης της λειτουργίας της βιντζότρατας και παρά το γεγονός ότι το Διαχειριστικό Σχέδιο είχε αποσταλεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2021 στην αρμόδια ΕΕ και είχε εγκριθεί από αυτή, με σύμφωνη, μάλιστα, γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αλιείας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ευελπιστούμε ότι και η Ελληνική Βουλή, λόγω της μεγάλης εθνικής, κοινωνικής και πολιτικής σημασίας του ζητήματος, θα λάβει την ανάλογη απόφαση για περαιτέρω διεύρυνση της υπόθεσης προκειμένου να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών. Η συνέχιση της απαγόρευσης λειτουργίας της βιντζότρατας, πλέον συνιστά μια αυθαίρετη και παράνομη κατάσταση που έχει οδηγήσει στην ανεργία τους αλιείς σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσει.” καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Φατούρος.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ