Στέλιος Χατζηιωάννου: O Μr EasyJet & η αγάπη του για τις Σπέτσες

Στα 54 του χρόνια, ο ιδρυτής της easyJet, παραμένει από τους λίγους ανθρώπους που είναι γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο με το μικρό τους όνομα, Stelios,

κάτι σαν brand name, παράδειγμα προς μίμηση, ο άνδρας της διπλανής πόρτας, εκείνος, στον οποίο, όλοι θα ήθελαν να μοιάσουν.

Η αγάπη του για τις Σπέτσες

Γιατί επέλεξε τις Σπέτσες από όλα τα μέρη του πλανήτη για να επιβλέπει τις πρόσφατες επιχειρηματικές του δραστηριότητες; Ίσως επειδή θεωρεί πως πρόκειται για έναν απόλυτα ασφαλή προορισμό, με αξιοπρεπές service, προσεγμένα εστιατόρια, αριστοκρατικά ξενοδοχεία.

Εκεί βάφτισε και την κόρη του Άρια. Στις Σπέτσες θα δει κανείς και το ιστιοφόρο σκάφος του Άρια, δεμένο συχνά στο Ποσειδώνιο.

Aγαπάει το νησί, και οι Σπετσιώτες τον ίδιο, ειδικά μετά τη δωρεά που έκανε για την ανακαίνιση του ναού του Αγίου Μάμα.

Και να μην το γνωρίζεις, η μαρμάρινη πλάκα με τη σκαλισμένη επιγραφή δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές αναγνώσεις στον λευκό ναό που μοιάζει με ζωγραφιά:

«Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και η κατασκευή του μαρμάρινου τέμπλου και των κιόνων του ναού έγιναν το 2020 με δαπάνη του Στέλιου, Όρλα και Άρια Χατζηιωάννου».

Έχει αγοράσει κτίριο στο νησί, δημιούργησε γραφείο για τις επιχειρήσεις του, τον διδάσκουν στα βιβλία Business του International Baccalaureate ως πρότυπο επιχειρηματία.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία με τον Covid, η αεροπορική του εταιρία μετέφερε 100 εκ. επιβάτες τον χρόνο αλλά οι αριθμοί, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν αλλάξει και αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τα δεδομένα.

Και κάπως έτσι έχουν προστεθεί στο παιχνίδι, το easyHotel, το easyBus, το easyCar, το easyFly, το easyHub, το easyMoney, το easyProperty, το easyGym, το easyStorage…

Σάντυ Τσαντάκη

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ