Σπέτσες, το νησί του «Μάγου»

Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.

Είναι μόλις 2,5 ώρες μακριά από τον Πειραιά με πλοίο και 3,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα μέχρι την Κόστα.

Με ιστορία 5.000 χρόνων, πανέμορφη αρχιτεκτονική και μοναδική ατμόσφαιρα θα σας ταξιδέψει με τον «αέρα» της. Από τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού είναι το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας. Σε αυτό φυλάσσονται και τα οστά της ηρωικής καπετάνισσας.

Η κοσμοπολίτικη ζωή των Σπετσών δε χρειάζεται συστάσεις. Αν θέλετε όμως να γνωρίσετε καλύτερα το νησί, ο γύρος του είναι 27 χιλιόμετρα (μισή ώρα χωρίς στάσεις) και μπορεί να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις Σπέτσες.

Δεν είναι τυχαίο που η «Φράξος» (έτσι ονομάζονταν παλιά οι Σπέτσες) ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους Βρετανούς μυθιστοριογράφους, τον Τζον Φώουλς, να γράψει τον «Μάγο», ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του αιώνα. «Tο νησί είναι ένα κόσμημα, ένας παράδεισος» είχε γράψει ο Φώουλς, ο οποίος έκανε τις Σπέτσες διάσημες στο αγγλόφωνο κοινό.

 

 

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ