Σπέτσες: Τα “μονοπάτια του πολιτισμού” γνωρίζουν τους επισκέπτες με την πλούσια φύση και τα μνημεία του νησιού

Τα “μονοπάτια του πολιτισμού” ξεκινούν στις Σπέτσες από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος, Βασιλική Μπλάνα, μελετάται η ανάπτυξη ενός δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Νησί των Αρωμάτων, σε συνεργασία με τον δήμο και με βάση προτάσεις των φορέων του νησιού.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών που θα διευκολύνει τη γνωριμία των επισκεπτών, με την πλούσια φύση και τα μνημεία της υπαίθρου των Σπετσών.
 
Μέσα από παλιά μονοπάτια, μικρά δρομάκια και χωματόδρομους, βρίσκεται κανείς ψηλά σε μοναδικά σημεία θέας προς όλα τα σημεία του ορίζοντα αλλά και σε διαδρομές κοντά στην θάλασσα.
Επιχειρείται έτσι να γίνει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού αλλά και της ορεινής ποδηλασίας στις Σπέτσες, και ειδικά εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την προβολή των «Μονοπατιών Πολιτισμού» των Σπετσών, μέσω ιστοσελίδας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.
 
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ