Σπέτσες: Δέκα ημέρες με master classes στην 1η Διεθνή Θερινή Ακαδημία (video)

Για δέκα ημέρες, οι κοσμοπολίτικες Σπέτσες θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φίλων της κλασικής μουσικής 

καθώς εκεί ξεκίνησε, από χθες, η λειτουργία της πρώτης Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

Η ιστορική Αναργύρειος και Κοργιαλένειoς Σχολή Σπετσών πλημμύρισε με ήχους από φλάουτο, βιολί, βιολοντσέλο και τρομπόνι. Για τη μοναδική αυτή πολιτιστική εμπειρία μίλησε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο δημοσιογράφος του ERTnews.gr, Βαγγέλης Λιακόγκονας.

Με φόντο το υπέροχο φυσικό τοπίο, καταξιωμένοι παγκοσμίως σολίστες, καθηγητές μουσικής και 40 νέοι μουσικοί, από δέκα χώρες, θα λάβουν μέρος σε αυτήν ξεχωριστή εκδήλωση που φιλοξενείται σε έναν ιδιαίτερης αισθητικής χώρο.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας, oι ενεργά συμμετέχοντες στα Master Classes, θα έχουν τη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες για το κοινό των Σπετσών.

Με την καθιέρωση σε ετήσια βάση, κάθε καλοκαίρι, αυτής της δεκαήμερης διεθνούς πολιτιστικής συνεύρεσης, η μουσική ακαδημία φιλοδοξεί να εμφυσήσει στους κατοίκους των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής το ερέθισμα να γίνουν κοινωνοί του καλλιτεχνικού οράματος που θα προβάλλει το ιστορικό νησί, αλλά και την Ελλάδα, διεθνώς.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ