Σε κακή κατάσταση εγκαταστάσεις πυρόσβεσης στο Μπίστι Ερμιόνης (εικόνες)

Είναι κρίμα οι εγκαταστάσεις της πυρόσβεσης στο πανέμορφο Μπίστι, στην Ερμιόνη να είναι σήμερα σε άσχημη κατάσταση και ιδίως τώρα που ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Το φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής η οποία αναλώνεται στα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις.  Αλήθεια ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση, μετά μάλιστα την επιτυχημένη κατά την Δημοτική Αρχή άσκηση πυρόσβεσης;
Δύο χρόνια μετά την δωρεά των νέων πυροσβεστικών φωλιών στο ΜΠΙΣΤΙ της Ερμιόνης από τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Μάνο, έγραφε η Δημοτική Αρχή στις 18-7-2020, μεμφόμενη τις 2 προηγούμενες δημοτικές αρχές, πως «Μετά από 9 χρόνια Δημοτικής εγκατάλειψης και μαρασμού των πυροσβεστικών φωλιών στο Μπίστι της Ερμιόνης αποκαθίσταται ένα έργο ουσίας και προστασίας του περιβάλλοντος στο μαγευτικό δασύλλιο Μπίστι!».
Επίσης σε δελτίο τύπου του Γραφείου του Δημάρχου στις 25 -01-2021, αναφερόταν πως «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες μας, σεβόμενοι πάντα τους δωρητές και αρωγούς συμπολίτες μας στην προσπάθεια μας, με εντολή Δημάρχου, ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί ένα έργο ζωτικής σημασίας στο γραφικό και εμβληματικό δασύλλιο Μπίστι της Ερμιόνης. Μέσα σε ενάμιση  χρόνο από τη ανάληψη των καθηκόντων μας λειτούργησε ένα έργο εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο από τις προηγούμενες διοικήσεις».
Να μην ξεχνάμε βέβαια το αίτημα που είχε στείλει ο σημερινός Αντιδήμαρχος Ερμιόνης στις 01-07-2016, στον αείμνηστο Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστο Δάγκλη για να συζητηθεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο το θέμα της πυροπροστασίας στο Μπίστι. Έγραφε τότε πως «Πρέπει επιπλέον να γίνει, παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έλεγχος του μηχανολογικού εξοπλισμού της πυροπροστασίας καθώς και άσκηση ετοιμότητας και σωστή ενημέρωση των μελών. Μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία μπορεί να κρίνει τη σωστή λειτουργία του Συστήματος Πυρόσβεσης του Μπιστιού και όχι εσείς.  Ώστε να μπορούμε και εμείς να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας ως μέλη της Πυροπροστασίας με ασφάλεια και υπευθυνότητα και να αποφύγουμε τυχόν λάθη που θα κοστίσουν στο τόπο μας.».
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: Έχει κρίνει  η Πυροσβεστική Υπηρεσία τη σωστή λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στο Μπίστι;
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Γνωρίζει το Συντονιστικό Όργανο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας αυτή την κατάσταση;
Απαιτείται, λοιπόν, άμεση παρέμβαση πριν να είναι αργά για το πανέμορφο και μοναδικό πευκόφυτο άλσος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Λάμπρου Αναστάσιος       Τόκας Αναστάσιος          Αποστόλου Παναγιώτης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ