Σε διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ τα 627 στρέμματα στη Βερβερόντα

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, του Δήμου Ερμιονίδος στην Αργολίδα από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.
Πρόκειται για μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο, με πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, το οποίο βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού «Πόρτο Χέλι», σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.
Το ακίνητο έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικών μέτρων και εντάσσεται στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα διεξαχθεί σε μία φάση, με το υφιστάμενο πολεοδομικό του καθεστώς.
Στόχος είναι ο επενδυτής που θα προκύψει να επιλέξει τον τρόπο ανάπτυξης που επιθυμεί, εντός των γενικότερων δυνατοτήτων που παρέχει το χωροταξικό και πολεοδομικό θεσμικό πλαίσιο.
Ειδικότερα, το ακίνητο προσφέρεται για χρήσεις τουρισμού – αναψυχής αλλά και μεταφορικών υποδομών, σύμφωνα με προηγούμενο σχεδιασμό που προέβλεπε τη δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης αεροσκαφών.
Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2023.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ