Σεμινάριο για θέματα Πυρασφάλειας στον Δήμο Ερμιονίδας | Photos


Την Τρίτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για θέματα πυρασφάλειας, το οποίο έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του αμαξοστασίου, στις αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας.
Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των εξελιγμένων και σύγχρονων υλικών και μεθόδων πυρόσβεσης και πυρασφάλειας έγινε από το εξειδικευμένο προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου για θέματα πυρασφάλειας περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, η οποία αφορούσε τους κινδύνους πρόκλησης και τις αιτίες εκδήλωσης πυρκαγιάς, τις Βασικές Αρχές πρόληψης μιας πυρκαγιάς και τις Βασικές Αρχές αντιμετώπισής της με τα σύγχρονα και κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης.

Επίσης, δόθηκαν σαφείς οδηγίες με επίδειξη της σωστής και ασφαλούς χρήσης του πυροσβεστήρα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην διαδικασία εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και στην διαχείριση του κινδύνου σε περιστατικά φωτιάς στον χώρο εργασίας και όχι μόνο.

Το εν λόγω σεμινάριο παρακολούθησαν εργαζόμενοι απ’ όλες τις υπηρεσίες/τμήματα του Δήμου Ερμιονίδας και ήταν διάρκειας μιας ώρας και τριάντα λεπτών. Προς αποφυγή του συνωστισμού, η εκπαίδευση των εργαζομένων έγινε σε τρεις βάρδιες των 40 ατόμων περίπου.
Στο σεμινάριο τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.