Σεμινάριο Α’ Βοηθειών στους εργαζομένους Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των εργαζομένων του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σεμινάριο με θέμα «Επείγουσες καταστάσεις. Αρχική εκτίμηση – Αντιμετώπιση» (Α’ Βοήθειες), το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.
Το Σεμινάριο διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Δημήτριο Ξυφτέρη και τον Ιατρό Εργασίας, κ. Χρήστο Δημοβασίλη.
Ο Ερυθρός Σταυρός- παράρτημα Ναυπλίου, ύστερα από πρόσκληση των ανωτέρω απέστειλε ειδική εκπαιδεύτρια στις εγκαταστάσεις του Δήμου για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Σε πρώτη φάση, το Σεμινάριο παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.
Το Σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σχετικά με την ενημέρωση των εργαζομένων για την ασφάλεια.
Ειδικότερα οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν:
  • Σε θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών
  • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ- Θέση ανάνηψης)
Έχει αποδειχθεί πως η σωστή χρήση πρώτων βοηθειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εκπαιδευτούμε σωστά για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Παρόντες σε όλη τη διαδικασία ήταν ο Τεχνικός Ασφαλείας και ο Ιατρός Εργασίας του Δήμου Ερμιονίδας.
Το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών είχε διάρκεια 90 Λεπτά και στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ