Σεβασμός στην επιθυμία του Δωρητή Κώστα Έλληνα – Υπέρμετρη ενόχληση της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022
Στο χθεσινό ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και εκτός ημερησίας διατάξεως,  μετά από πρωτοβουλία μου συζητήσαμε το θέμα των λαναθασμένων ενεργειών   που έγιναν από την Δημοτική Αρχή , που αντί να προωθήσει την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου  στο κτήμα   που έκανε δωρεά ο αείμνηστος Κρανιδιώτης Κώστας Δημότσης ή Έλληνας,   σκοπεύει να φτιάξει 2 γήπεδα τένις.
Κατά την συζήτηση  αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν  η άσχημη και ανάρμοστη συμπεριφορά του  Δημάρχου Ερμιονίδας  και της Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας ( και άλλων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης) προς το πρόσωπό μου, αφού κυριολεκτικά δεν με άφηναν να μιλήσω.

Στην    τοποθέτησή  και μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης τόνισα ότι : 

α) Η  συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε από το ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας  με την απόφαση 125 /2020 και τροποποιήθηκε με την 64/2021, έχει αποκλειστική αρμοδιότητα και μόνο την προώθηση της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει πράξη η επιθυμία  του  δωρητή και είναι αναρμόδια για οποιοδήποτε άλλο έργο, όπως της κατασκευής γηπέδων τένις κ.α.

β) Θα έπρεπε το σοβαρό αυτό θέμα και πριν γίνει οποιαδήποτε εργασία, να συζητηθεί  στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και όχι στην Οικονομική Επιτροπή για να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις  τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
γ) Παραβιάζεται η βούληση και επιθυμία του δωρητή Κώστα Έλληνα, που είναι η κατασκευή  Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του.
δ) Σεβόμαστε και ευχαριστούμε τους δύο χορηγούς – δωρητές των 2 γηπέδων τένις, για την προσφορά τους στους νέους και τις νέες της Ερμιονίδας και προτείνουμε  το έργο της κατασκευής  των γηπέδων να γίνει στο οικόπεδο των 40 περίπου στρεμμάτων κτήμα της δωρεάς Ηλία Φωστίνη, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και πολύ κοντά στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.
ε)  Είναι υποχρεωμένη η σημερινή Δημοτική Αρχή να σταματήσει  τις οποιεσδήποτε εργασίες στο χώρο του οικοπέδου των 8,5 στρεμμάτων της δωρεάς, να πάρει πίσω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τις εργασίες που έγιναν και να αποκαταστήσει τον χώρο στο σύνολό του.
στ) Η σοβαρότητα του θέματος  είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει προσφυγές στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας καθώς και στη δικαιοσύνη.
ζ) Ο ισχυρισμός του Δημάρχου Ερμιονίδας ότι δεν θέλω, εγώ προσωπικά, να γίνει κανένα έργο,  δεν συνάδει με την σχεδόν 30χρονη ενασχόλησή μου στα αθλητικά δρώμενα και της προσπάθειας που κάνουμε για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, ένα έργο πνοής για τον Αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής.  
Ο Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής κ. Μαχαίρας  προσπάθησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς μου και παρουσίασε έγγραφο από την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας  για το σχέδιο του γηπέδου και των εξωτερικών χώρων  που έγινε επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή, ισχυριζόμενος ότι αυτό προέβλεπε την κατασκευή γηπέδων τένις στον προαύλιο  χώρο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Σφυρής  σεβάστηκε τη βούληση του δωρητή και έφερε μία πρόταση σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας, επιλέγοντας  από τις τυποποιημένες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τον  τύπο  Κλειστού Γυμναστηρίου με κωδικό Κ.Γ. -182.  Έτσι στις 25.09.2017 ελήφθη η υπ’ αρ. 178/2017  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Καθορισμός όρων δόμησης για το μικρό κλειστό γυμναστήριο που θα φέρει την ονομασία: “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ”».
Επίσης και ο Δημήτρης Καμιζής, επί της δημαρχίας του  οποίου έγινε η δωρεά του αείμνηστου Κώστα Έλληνα το 2012 προς τον Δήμο Ερμιονίδας, σεβάστηκε την επιθυμία του και   πριν την λήξη της θητείας του  τον Αύγουστο του 2014, ανέθεσε  αρχιτεκτονική μελέτη που ολοκληρώθηκε με σκοπό   την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου.

Παίρνοντας τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αποστόλου  τόνισε ότι το σχέδιο και η κάτοψη του εξωτερικού χώρου της πρότασης Δημήτρη  Σφυρή  δείχνουν την δημιουργία ανοικτού γηπέδου μπάσκετ και όχι γηπέδων τένις και ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός του κ. Μαχαίρα  δεν είναι έγκυρος.

Το κλίμα έντασης κράτησε σχεδόν σε όλη τη συζήτηση του θέματος και σύμβουλοι της συμπολίτευσης έφτασαν στο σημείο να προτείνουν  ότι τα έργα αυτά, όπως της κατασκευής των 2 γηπέδων  τένις, πρέπει να γίνουν ακόμα και αν δεν τηρούνται όλες οι  προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Συμπερασματικά αποδείχτηκε ότι η ανάδειξη του θέματος από την παράταξή μας  ενόχλησε υπέρμετρα την Δημοτική Αρχή, η οποία πρέπει να μάθει να σέβεται τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτερου θεσμικά οργάνου του Δήμου Ερμιονίδας και να αφήσει την αντιπολίτευση να ασκήσει τον ρόλο της για το καλό αυτού του τόπου.

Μετά τα παραπάνω καλούμε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να φέρει το θέμα στο ΔΣ και  εντός ημερησίας διατάξεως, ώστε το θέμα να συζητηθεί  στο ανώτερο θεσμικά  όργανο  του Δήμου Ερμιονίδας.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.