Πώς σχολιάζει ο Τάσος Λάμπρου τη διακοπή του έργου της αποχέτευσης

Αφού ανάψανε όλα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλη την έκταση του Δήμου μας και εν μέρει καλώς έγινε το είχαμε ανάγκη μετά αυτά που περάσανε τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και της μεθόδου προστασίας του εγκλεισμού, ήρθε η ώρα να δούμε τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας με αφορμή τα τελευταία Δημοτικά συμβούλια που θα γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, στα οποία καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να εγκρίνουν την εισήγηση σχετικά με την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2023.
Στα επόμενα δημοτικά συμβούλια θα διαπιστώσουμε πάντα καλοπροαίρετα ότι η επόμενη οικονομική χρονιά θα έχει τεράστιες δυσκολίες εξαιτίας της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης και της αβουλίας της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε αναγκαίες προσαρμογές, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την σωστή σύνταξη του προτεινόμενου σχεδίου προϋπολογισμού, με μεγάλες απώλειες στην κατασκευή και ολοκλήρωση κρίσιμων έργων του τεχνικού προγράμματος. Το φτωχό, ελλειμματικό τεχνικό πρόγραμμα δείχνει την αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης του Δήμου να απορροφήσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις και κονδύλια πέρα από τις αναγκαίες ενέσεις που παραχωρεί με το σταγονόμετρο η κεντρική Διοίκηση.
Ήδη καταγράφουμε απώλειες, το σημαντικό έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου -Πορτοχελίου από τον Οκτώβριο του 2022 έχει σταματήσει. Ο εργολάβος κατήγγειλε την σύμβαση του έργου και σταμάτησε την εκτέλεση εργασιών, επικαλείται σοβαρούς λόγους για τη μη σωστή τήρηση των όρων της σύμβασης από την πλευρά τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και από την πλευρά του Δήμου μας.
Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, μαζί της θα ασχοληθούν οι νομικές και τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.Αργολίδας και ευχόμαστε να βρεθεί άμεση λύση για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το σημαντικό έργο που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των πολιτών.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης την προηγούμενη εβδομάδα φέραμε το θέμα προς ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία, περιμέναμε δύο ολόκληρους μήνες μήπως η Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας πράξει το αυτονόητο, να ενημερωθούν άμεσα οι Δημότες μας μέσα από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιου για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, για αυτήν τη δυσάρεστη και αρνητική εξέλιξη.
Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του, αυτονόητο ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτήν την διακοπή εργασιών για την μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών , αυτό όμως που προέχει είναι η άμεση ολοκλήρωση του έργου της Αποχέτευσης, ένα σύγχρονο << γεφύρι της Άρτας>> για τον τόπο μας, ο οποίος έχει ανάγκη από σοβαρά μεγάλα έργα υποδομής που θα αλλάξουν την ποιότητα της ζωής όλων μας.
Οι δημότες μας θέλουν ένα τεχνικό πρόγραμμα μεγάλων έργων υποδομής,τα οποία είναι χρήσιμα και απαραίτητα.
Έργα που θα ολοκληρώνονται και θα λειτουργούν προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Χρειάζονται σωστές αξιολογήσεις και άμεσες προτεραιότητες για την αποτελεσματική σύνταξη ενός τεχνικού προγράμματος.
H ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΣΟ ΓΙΑΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ