Πόρτο Χέλι | Το κοσµοπολίτικο «στέκι» της Πελοποννήσου!

Αντάξιος γείτονας των Σπετσών είναι το Πόρτο Χέλι, µια κοσµοπολίτικη γωνιά στον οµώνυµο όρµο της Αργολίδας.
Η παραθαλάσσια κωµόπολη χτισµένη στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας των Αλιέων, αποτελεί έναν δηµοφιλή τουριστικό προορισµό µε νυχτερινή ζωή, πολυτελή αύρα, καλόγουστες βίλες, πολυτελή θέρετρα και µια Μαρίνα όπου «ξεκουράζονται» σκάφη και ιστιοπλοϊκά από επισκέπτες που επέλεξαν την περιοχή για στιγµές ανάπαυλας και διασκέδασης.
Από τα κοσµικότερα παραθεριστικά στέκια µαζί µε το Ναύπλιο, συγκεντρώνει πλήθος τουριστών, ανάµεσά τους και η αφρόκρεµα της κοσµικής ζωής που εδώ βρίσκουν τα πάντα: απέραντο ήλιο, εστιατόρια και ταβέρνες µε ωραίο φαγητό, παραλίες µε διάφανα νερά, διαµονή σε ξενοδοχεία -διαµάντια και ανεπανάληπτες εµπειρίες και συγκινήσεις.
Που να πάτε
Κρανίδι
Κρανίδι, Πόρτο Χέλι
Χτισµένο αµφιθεατρικά στους λόφους της Αγίας Άννας, η µικρή αυτή κωµόπολη εκπλήσσει τον κάθε επισκέπτη µε τα θέλγητρα της. Με µια µικρή απλά βόλτα, θα ανακαλύψετε τις κρυµµένες και ξεκάθαρες οµορφιές της όπως τα στενά δροµάκια, τα νεοκλασικά σπίτια, τις αυλές µε τα λουλούδια, τις πέτρινες µάντρες, τις χρωµατιστές σκεπές… Απέχει από το Ναύπλιο 50χλµ. και «βλέπει» τον κόσµο από ψηλά έχοντας για πρώτο…πιάτο την χερσόνησο.
Ερμιόνη
Ερµιόνη, Πόρτο Χέλι
Πανέµορφη κωµόπολη µόλις 17χλµ. από το Πόρτο Χέλι, ιδανική για µια σύντοµη ξεκούραση από τα άγχη των µεγαλουπόλεων. Με έντονο νησιωτικό χρώµα, οι επισκέπτες της κατακλύζουν τα γραφικά και φηµισµένα ταβερνάκια της για να γευτούν φρέσκο ψάρι και νοστιµότατους µεζέδες. Στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας, η Ερµιόνη «περικυκλώνει» το φυσικό τοπίο της Πελοποννήσου. Tip: Η Ερµιόνη κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. ήταν γνωστή για την πορφύρα, το έντονο πορφυρό χρώµα µε το οποίο έβαφαν τους βασιλικούς χιτώνες. Ετοιμαστείτε για μια μοναδική απόδραση στη γραφική Ερμιόνη.
Ο οικισμός της Κοιλάδας
Κοιλάδα, Πόρτο Χέλι
Το επίνειο του Κρανιδίου είναι το πανέµορφο αυτό παραθαλάσσιο γραφικό ψαροχώρι που φηµίζεται για τα φρέσκα ψάρια και τις ξακουστές… γαρίδες! Χτισµένο κοντά στην αρχαία πόλη Μάσσητα και σε µια εύφορη κοιλάδα, είναι ξακουστή για τα ναυπηγία ψαροκάικων ενώ συγκαταλέγεται στα τρία παραδοσιακά ναυπηγία που έχουν αποµείνει στην Ερµιονίδα. Μπροστά στο λιµάνι, το βλέµµα µαγνητίζει το καταπράσινο νησάκι Κορωνίδα που ανήκει στην οικογένεια εφοπλιστών Λιβανού ενώ απέναντι από τον οικισµό δεσπόζει το σπήλαιο Φράγχθι.
Στην Κοιλάδα, βρίσκεται επίσης το προστατευόµενο µε τη συνθήκη Ramsar Έλος, που αποτελεί σηµαντική πηγή ζωής για αρκετά υδρόβια και αρπακτικά πουλιά. Και επειδή παραθαλάσσιο µέρος χωρίς παραλίες δε γίνεται, ένα χλµ. δυτικά της Κοιλάδας θα βρείτε την αµµώδη και ρηχή παραλία Λεπίτσα και ακολούθως η περιοχή Δορούφι µε πολυάριθµες µικρές παραλίες.
Σπήλαιο Φράγχθι
Σπήλαιο Φράγχθι, Πόρτο Χέλι
Απέναντι από τον οικισµό της Κοιλάδας στο δυτικό άκρο του κόλπου, βρίσκεται το σπήλαιο Φράγχθι. Σύµφωνα µε αρχαιολογικές έρευνες, το σπήλαιο κατοικήθηκε κυρίως κατά την Ανώτερη Παλαιολιθική (40-10000 π.Χ.). Στην Παλαιό και Μεσολιθική περίοδο, αποτέλεσε καταφύγιο µετακινούµενων κυνηγών και ψαράδων. Ο οικισµός ονοµάστηκε Παραλία και σήµερα είναι καταβυθισµένος λόγω της ανόδου της θαλάσσιας στάθµης. Σηµειώνεται πως το σπήλαιο και ο υπαίθριος χώρος χρησιµοποιήθηκαν για πλήθος δραστηριοτήτων όπως για κατασκευή αγγείων και ειδώλων ενώ εξυπηρετούσαν και ως χώροι ενταφιασµού.
*Πληροφορίες από το Δήµο Ερµιονίδας
Ο οικισμός του Άγιου Αιμιλιανού
Άγιος Αιμιλιανός, Πόρτο Χέλι
Στο νοτιότερο ακρωτήρι της Αργολίδας, λίγα χιλιόµετρα από το Πόρτο Χέλι ζει και βασιλεύει ένας µικρός παράδεισος, µε υπέροχη θάλασσα και υπέροχη φυσική οµορφιά, o Άγιος Αιµιλιανός. Στην περιοχή µε το οµώνυµο εκκλησάκι, βρίσκονται κρυµµένες από τα αδιάκριτα βλέµµατα και µέσα στο πράσινο, πολυτελείς βίλες εφοπλιστών και celebrities από Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το τοπίο είναι κινηµατογραφικό µε άφθονο πράσινο όσο πάει το βλέµµα, απέραντο µπλε της θάλασσας, γραφικές παραλίες µε ήσυχες αµµουδιές ενώ στα λιµανάκια ρίχνουν άγκυρα ιστιοπλοϊκά και ταχύπλοα. Ανακαλύψτε την παραλία Κόστα, µια από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες, απ΄ όπου µπορείτε να περάσετε εύκολα απέναντι στις Σπέτσες.
Το εκκλησάκι
Πόρτο Χέλι - εκκλησάκι
Ο Οικισµός πήρε την ονοµασία του από το οµώνυµο εκκλησάκι που στέκει αγέρωχο πάνω στα κύµατα στην κορυφή τεχνητά υπερυψωµένου λόφου πάνω σε φυσική νησίδα. Η πανοραµική θέα τόσο στο µπλε της θάλασσας και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όσο και προς τον οικισµό µε τα επιβλητικά δέντρα και τα εντυπωσιακά σπίτια, κόβει την ανάσα… Το πανέµορφο εκκλησάκι είναι αρκετά δηµοφιλές στους ντόπιους οι οποίοι το επιλέγουν για τις σηµαντικές προσωπικές στιγµές τους.
Βόλτες στο Πόρτο Χέλι
Πόρτο Χέλι έξοδος
Προορισµοί όπως το Πόρτο Χέλι και οι γύρω περιοχές, ενδείκνυνται για ένα all season διάλειµµα ως σταθερή αξία που αναπτύσσεται διαρκώς τουριστικά µε καταλύµατα για κάθε budget και γούστο. Έπειτα από 2 ώρες και κάτι λεπτά από την Αθήνα, φτάνετε στο νότιο άκρο της Αργολίδας σε έναν τόπο που θυµίζει έντονα νησί!
Η «Ελληνική Ριβιέρα» όπως την αποκαλούν, διαθέτει τα πάντα µε εξαιρετικές επιλογές σε διαµονή, φαγητό και ποτό. Οι επισκέπτες χαλαρώνουν τρώγοντας φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής που αυνήθως εξασφαλίζουν οι ντόπιοι ψαράδες. Τα βήµατά σας θα σας οδηγήσουν στο γραφικό πεζόδροµο, στο τέλος του παλιού λιµανιού, όπου θα βρείτε εκτός από στέκια γεύσης και εξαιρετικά all day cafes αλλά και cocktail bars.
Παραλίες
Πόρτο Χέλι παραλίες
Δεν είναι νησί, δεν είναι εξωτικό µέρος είναι όµως µια περιοχή µε κάλλος, πελώρια ακτογραµµή και νησιώτικη αύρα. Η Ερµιονίδα, περηφανεύεται για τις δαντελωτές ακτές της, τους µικρούς κολπίσκους και τα γραφικά λιµανάκια της που γοητεύουν κοινούς θνητούς και celebrities, κοινούς θνητούς και κροίσους! Εξερευνήστε τις παραλίες που απευθύνονται σε κάθε beach lover.
  • Τα Λιµανάκια: Πανέµορφη αµµώδης παραλία µε καταγάλανα νερά, που θα τη βρείτε στα νοτιοανατολικά.
  • Χρυσή Ακτή: Ιδιαίτερα δηµοφιλής µε άµµο και ρηχά νερά. Ακριβώς απέναντι από τις Σπέτσες, στον οικισµό του Αγίου Αιµιλιανού.
  • Πόρτο Χέλι: Μέσα στον οµώνυµο κόλπο θα βρείτε πολλές παραλίες, όλες οργανωµένες. Θα τις συναντήσετε µπροστά από τα ξενοδοχεία AKS Porto Heli, το Ρόζος και το Nautica Bay.
  • Βερβερόντα: Σε απόσταση 3 χλµ. από το Πόρτο Χέλι, στον κόλπο της Βερβερόντας, υπάρχουν αρκετές παραλίες µε βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Η κεντρική παραλία, διαθέτει και αυτή κρυστάλλινα νερά, είναι οργανωµένη µε ταβέρνα, εστιατόριο κ.α. Ιδανική και για τους λάτρεις του surfing καθώς είναι επιρρεπής στους ανέµους.
  • Χινίτσα: Ανάµεσα στην Κόστα και το Πόρτο Χέλι, και βραβευµένη µε Γαλάζια Σηµαία. Η πανέµορφη παραλία, είναι αµµώδης, µε ρηχά καταγάλανα νερά, πεύκα και µε υπέροχη θέα στο νησάκι της Χινίτσας!
  • Κουνούπι: Μη σας…. αποθαρρύνει το όνοµα, κάθε άλλο! Βρίσκεται 6 χλµ. ανατολικά από το Πόρτο Χέλι, µε ρηχά νερά και άµµο και θέα το οµώνυµο νησάκι. Η παραλία αποτελεί συνέχεια του Αγίου Αιµιλιανού και αν και είναι λίγο δύσκολο να φτάσετε, το αποτέλεσµα θα σας αποζηµιώσει!
  • Παραλίες Κορακιάς: Ονειρική παραλία και µια από τις οµορφότερες της περιοχής, φτάνετε σε αυτή διασχίζοντας το πυκνό πευκοδάσος της Κορακιάς. Η πρόσβαση γίνεται µε σκάφος ή αυτοκίνητο µέσω όµως µιας σχετικά δύσκολης διαδροµής σε χωµατόδροµο. Είναι µη οργανωµένη, µε µεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά.
  • Κόστα: Στο γραφικό οικισµό της Κόστας δίπλα σε ξενοδοχεία και καταλύµατα, νοτιοανατολικά από το Πόρτο Χέλι. Η βραβευµένη µε Γαλάζια Σηµαία παραλία έχει ρηχά νερά άµµο και βότσαλο, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες και παιδιά και εκπληκτική θέα στις Σπέτσες! Δίπλα από την παραλία, λειτουργούν καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες µε εκλεκτό φαγητό.
Κοντινές Εκδροµές
Πόρτο Χέλι Εκδροµές
Εκµεταλλευτείτε το ιδανικό σηµείο της περιοχής και πραγµατοποιείστε κοντινές αποδράσεις στα υπέροχα… πέριξ. Και δεν εννοούµε µόνο τις Σπέτσες! Από το Πόρτο Χέλι, χαράξτε πορεία για τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Τροιζήνα, και τα νησιά του Αργοσαρωνικού!
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ