Πόρτο Χέλι, Πόρτο Ράφτη και Πορτοσάλτε … ή εκεί που κάνουν διακοπές οι υπουργοί

Αιχμηρό, αλλά και ταυτόχρονα αστείο το σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου στο “Βήμα”, ειδικά η αναφορά στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε!
Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου με τίτλο ο “Αγράμματος και η ωραία” με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:
“Άκουγα σε πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή τον Γιώργο Γεραπετρίτη και μέτρησα, δέκα τουλάχιστον φορές, να επανέρχεται, στη ρύμη του ταχύτατου, οργανωμένου και «μετά λόγου γνώσεως» λόγου του, η λέξη «ξεκάθαρος».
Τόσο, που απόρησα και σκέφτηκα τον στίχο του Ελύτη «Καθαρότη απίστευτη άφηνε, σε μέγα βάθος μέσα της, το αληθινό τοπίο να φανεί». Και το αληθινό τοπίο το ξέρω: είναι η καρέκλα και ο πίνακας του Παρθένη στον τοίχο.
Αλλά θυμήθηκα και έναν ακόμη στίχο, από το ίδιο ποίημα: «Σαν να μην κάτεχα, ο αγράμματος, πως είναι κει ακριβώς, μέσα στην άκρα σιγαλιά, που ακούγονται οι πιο αποτρόπαιοι κρότοι». Τρόμαξα από την κατά τα άλλα «σιγαλιά» των δημοσιογράφων και το γύρισα στο «Τρίτο», δείχνοντας την αποστροφή μου στο «μονότερμα» και το εύτακτο λογύδριο του καθηγητή-υπουργού που με αναγκάζει να το συνδέσω με την Ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη -σε πρώτη ζήτηση δυστυχώς κατά τις θερινές διακοπές των υπουργών, είτε στο Πόρτο Χέλι, είτε στο Πόρτο Ράφτη είτε στο Πορτοσάλτε. Εξού και το γνωμικό του ιδίου του Ελύτη: «Όταν ακούς “τάξη», ανθρώπινο κρέας μυρίζει». Κρατώ το μαντήλι μου”.
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ