Πόρτο Χέλι: Με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας

Στο Πόρτο Χέλι διεξήχθη το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας,

με έδρα τη Πάτρα, από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου AKS.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο, δηλαδή και με φυσική παρουσία και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (Live streaming), τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω πανδημίας Covid-19, για την οποία έγινε εκτενής αναφορά σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.ΒΟΛΙΚΑΣ 6 Επίσης ξεχώρισαν οι στρογγυλές τράπεζες στις οποίες συμμετείχαν νέοι γιατροί αλλά και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι και απέσπασαν ευμενή σχόλια για τις ολοκληρωμένες παρουσίες των, στοχεύοντας πάντα στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η επίσημη ομιλία του συνεδρίου καλύφθηκε από τον καρδιολόγο της πόλης μας κ. Απόστολο Σωτηρούδη, ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο το θέμα : « Κοινωνικός αποκλεισμός των ηλικιωμένων εν καιρώ πανδημίας».
Αρκετές φορές έγινε αναφορά στο σύνδρομο ευπάθειας (Frailty), στο μικροβίωμα, στη σαρκοπενία, στην ανοσογήρανση και φλεγμονογήρανση, θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τα μελλοντικά γηριατρικά συνέδρια της εταιρείας μας. Επίσης τονίσθηκε ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού στη πανδημία.
Τα θέματα τα συνεδρίου κατελάμβαναν ένα ευρύ φάσμα της Γηριατρικής ειδικότητας και παρουσιάστηκαν από πλειάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα.ΣΩΤΗΡΟΥΔΗΣ 3

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας απήυθηνε χαιρετισμό η επίτιμος πρόεδρος κα Θεοδωροπούλου Ιωάννα, ιατρός Παθολόγος, η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές, τους συντονιστές και τους συνέδρους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης ευχαρίστησε και όλους τους συντελεστές της οργάνωσης του Πανελληνίου αυτού συνεδρίου και πρωτίστως τον πρόεδρο κ. Κώστα Χρυσανθόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή, ο οποίος λόγω εκτάκτου γεγονότος δεν κατέστη δυνατόν να έχει φυσική παρουσία.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ