Πόρτο Χέλι | Η βίλα-παλάτι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου – Γιατί την είχε αγοράσει στη μισή τιμή

Η αραβική αρχιτεκτονική που την έκανε μοναδική στον Αγιο Αιμιλιανό

Για την έκπτωτη Βασιλική οικογένεια Γλίξμπουργκ δεν ήταν μόνο τα ανάκτορα στο Τατόι η περιουσία της στην Ελλάδα. Μία υπερπολυτελή βίλα στο Πόρτο Χέλι αναγκάστηκε να πουλήσει πέρυσι ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος σε Βούλγαρο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και είναι πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria με έδρα τη Σόφια, μία βίλα που είχε αγοράσει σε προνομιακή τιμή μερικά χρόνια πριν.
Η βίλα μεταξύ άλλων είχε πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες, σιντριβάνια και πλακάκια από το Μαρόκο και είχε αγοραστεί από τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, μία προνομιακή τιμή καθώς όπως είχαν επισημάνει τότε μεσίτες της αγοράς, η πραγματική αξία του ακινήτου και των περιβαλλόντων χώρων της άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.
Η αγορά είχε γίνει το 2014 και πωλητής ήταν ο τότε ιδιοκτήτης της, Λιβανέζος επιχειρηματίας Μαρκ Σούρσοκ. Ο γνωστός εφοπλιστής Στέφανος Λεκανίδης, από τους πρώτους που ανακάλυψαν τον επίγειο αυτό παράδεισο στο Πόρτο Χέλι, είναι ο άνθρωπος που είχε πουλήσει πριν αρκετά χρόνια το κομμάτι αυτό γης στον Λιβανέζο επιχειρηματία αν και το αντίτιμο της πώλησης του παραθαλάσσιου οικοπέδου των 9 στρεμμάτων στον Αγιο Αιμιλιανό δεν έγινε ποτέ γνωστό.

«Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λιβανέζος επιχειρηματίας δεν χρησιμοποίησε πολλές φορές το σπίτι. Δύο ήταν οι βασικές αιτίες: αρχικά η σύζυγός του, Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ, η οποία φέρεται να αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τους γιατρούς να την παροτρύνουν να ασχοληθεί με την επίβλεψη των εργασιών επειδή «ψυχολογικά θα της έκανε καλό σε συνδυασμό με την αλλαγή περιβάλλοντος», αναφέρει το ρεπορτάζ. Ύστερα όμως από ένα σοβαρό ατύχημα στο σκι το 2013, που θύμιζε πολύ το αντίστοιχο του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας υποβλήθηκε σε διπλή εγχείρηση στη μέση, δεν μπορούσε εύκολα να μετακινείται και αναγκάστηκε να πουλήσει το παλάτι του στον Κωνσταντίνο στη μισή τιμή απ’ όσο του κόστισε για να χτιστεί.
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ