Πόρτο Χέλι: Έκταση – φιλέτο, για τουριστικό συγκρότημα, γήπεδο γκολφ & αεροδρόμιο, εκποιείται μέσα στο 2021

Πλήθος σημαντικών ακινήτων σε όλη την Ελλάδα προς αξιοποίηση δρομολογεί άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ, με τις τουριστικές επενδύσεις να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος.

Σύμφωνα με το πρόσφατα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης (asset development plan), στον τομέα του real estate, o κρατικός φορέας που είναι υπεύθυνος για ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της ιδιωτικής του κράτους διαθέτει 10 ακίνητα, των οποίων οι διαδικασίες θα “τρέξουν” με ταχύτητα εντός του 2021.

Από αυτά, Αργολικού ενδιαφέροντος είναι μια μεγάλη έκταση στο Πόρτο Χέλι. Και συγκεκριμένα: 

Ακίνητο στο Πόρτο Χέλι: αφορά έκταση 627 στρεμμάτων περίπου στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας, το οποίο θα πωληθεί. Για το ακίνητο αυτό έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες για τη νομική και τεχνική του ωρίμανση και έχουν διερευνηθεί οι δυνατότητες αξιοποίησης (τουρισμός – αναψυχή, golf κλπ). Αναμένεται να ξεκινήσει το premarketing, να εκπονηθεί το ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο και τελικά να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Το ακίνητο που ανήκει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ βγήκε σε διαγωνιστική διαδικασία στα τέλη του 2015, αλλά τον Μάιο του 2016, το Ταμείο «πάγωσε» τον διαγωνισμό (αλλά δεν τον ματαίωσε) εξαιτίας των εκκρεμοτήτων που σχετίζονταν με τις δασικές αρχές. 

Το προσχέδιο του ΕΣΧΑΔΑ προβλέπει μέγιστη συνολική δόμηση περίπου 25.000 τετραγωνικών. Η ανάπτυξη του ακινήτου προβλέπεται με μεικτή χρήση σε δύο ζώνες: Η πρώτη 427,4 στρεμμάτων προτείνεται να υποδεχθεί χρήσεις τουρισμού και αναψυχής και ειδικότερα τουριστικό συγκρότημα και γήπεδο γκολφ 9 οπών και η δεύτερη 200 στρεμμάτων να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αεροδρομίου.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς το ΤΑΙΠΕΔ, το τμήμα αυτό μπορεί να φιλοξενήσει αεροδρόμιο «τύπου Β» με μήκος διαδρόμου έως και 1.500 μέτρα και πλάτος 50, συν πίστα στάθμευσης και μικρό αεροσταθμό 3.000 τετραγωνικών για εξυπηρέτηση 70-80 επιβατών ανά πτήση. Τα αεροσκάφη που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν περιλαμβάνουν έως και μέσου μεγέθους όπως τα Αirbus Α318.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 627.417,84 τ.μ. σε σχήμα επιμήκους πολυγώνου με μεγάλη πρόσοψη προς την παραλία με την οποία όμως δεν συνορεύει. Τα νότια όριά του εκτείνονται σχεδόν σε όλο το πλάτος της λιμνοθάλασσας σε μήκος περί τα 2.600 μ. και συνορεύουν με τα όρια του οικισμού στο Πόρτο Χέλι. Το μεγαλύτερο τμήμα του αποτελείται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Στα βόρεια η έκταση εκτείνεται στις πλαγιές των λόφων βόρεια από το Πόρτο Χέλι με θέα προς τη θάλασσα.

Η Συντακτική Ομάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ