Πόλεμος! Θα τους δούμε στα δικαστήρια; Γεωργόπουλος & Λάμπρου ξιφούλκησαν!

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Ερμιονίδας, από την πρώτη στιγμή παρουσίας του στο διαδίκτυο – κλείνουμε τον πρώτο μήνα – επεδίωξε να αποφύγει να ανακατευτεί – και προπάντων να πάρει θέση – σε πολιτικές κόντρες.

Έτσι, προσπάθησε να αποφύγει να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του ως «πεδίον μάχης» στην διαφαινόμενη κόντρα του Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου με τον επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Λάμπρου, (ο οποίος τον στήριξε στον δεύτερο γύρο και έτσι εξελέγη), όσον αφορά θέσεις και κριτικές – που αγνοούμε – αγνώστου τινός σχολιογράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γενικά, αποφεύγουμε την αρθρογραφία του στιλ: «κάποιος είπε κάτι, εσύ τι λες, τον ξέρεις, δεν τον ξέρω, πιπέρι στο στόμα, φτου κακά, θα σου τραβήξω το αυτί, Θα μου κάνεις τα τρία δύο, πάνω χέρι, κάτω χέρι, τίνος είν’ το παπαπάνω…» Και, δυστυχώς, δικαιωνόμαστε, γιατί, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να δούμε εκατέρωθεν μηνύσεις, μια που και οι δύο πλευρές διαθέτουν ικανή νομική επικουρία….

Δυστυχώς, μια που το θέμα παρατράβηξε, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε και τα δύο τελευταία κείμενα και βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας:

Ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος:

Ο κ. Λάμπρου είναι συντονισμένος με τον ανώνυμο συκοφάντη κουκουλοφόρο του διαδικτύου στο θέμα των απευθείας αναθέσεων

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ο κ. Λάμπρου αρνείται να καταδικάσει απερίφραστα την δράση του ανώνυμου συκοφάντη κουκουλοφόρου του διαδικτύου και συνεχίζει να τοποθετείται με “ναι μεν, αλλά” και με μισόλογα, συμπορευόμενος απόλυτα μαζί του στο θέμα των απευθείας αναθέσεων.

Κρατά αυτή τη στάση διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι από την στιγμή που θα καταδικάσει τον ανώνυμο συκοφάντη κουκουλοφόρο, τότε η μόνη γραμμή άμυνας προκειμένου να αποκαλυφθεί το πρόσωπό του και να σταματήσει η δράση του, είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Και κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν το επιθυμεί ο κ. Λάμπρου.

Τον πληροφορώ όμως ότι είναι θέμα χρόνου να ξεσκεπαστεί αυτός ο ανώνυμος κουκουλοφόρος συκοφάντης και υβριστής και να οδηγηθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπου θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει για τις πράξεις του.

Η προσφυγή στην δικαιοσύνη δεν γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη για μια απλή κριτική, αλλά μόνο όταν πρόκειται για διακίνηση ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών.

Δηλαδή την εποχή της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”, θα έπρεπε να αφήσουμε ανενόχλητους τους συκοφάντες δημοσιογράφους να διακινούν στο Πανελλήνιο ψεύδη και συκοφαντίες και να σπιλώνουν την τιμή και την υπόληψη των Δημοτών της Ερμιονίδας, χωρίς να τους οδηγήσουμε στα δικαστήρια; 

Μάλιστα θα επισημάνω στον κ. Λάμπρου ότι δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον Δήμο Ερμιονίδας, για όσους συκοφάντες έχω οδηγήσει στην δικαιοσύνη.

Τώρα όσον αφορά την μελέτη καταγραφής και αντικατάστασης των 5.744 παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, αυτή ανατέθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία που αντίστοιχή της δεν υπάρχει στην περιοχή μας.

Ο κ. Λάμπρου για το εν λόγω έργο ζητάει οικονομικά στοιχεία και ενημέρωση κόστους – οφέλους και κάνει λόγο για συναίνεση και συμφωνία πριν την ανάθεση της μελέτης.

Κάτι που ήταν αδύνατον να συμβεί χωρίς να προηγηθεί η ανατεθείσα μελέτη.

Διότι πως είναι δυνατόν να έχω οικονομικά στοιχεία, χωρίς την καταγραφή των παλαιών ενεργοβόρων δημοτικών φωτιστικών;

Για πρώτη φορά αυτά καταγράφηκαν και κωδικοποιήθηκαν ψηφιακά και γνωρίζουμε ότι είναι 5.744.

Γνωρίζουμε πλέον ποια είναι η ενεργειακή τους κατανάλωση και τι ποσό θα εξοικονομεί ο Δήμος Ερμιονίδας κάθε χρόνο, λόγω της αντικατάστασής τους από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Γνωρίζουμε πλέον ποιο είναι το κόστος της αντικατάστασή τους, από πού μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτό και ποιο είναι το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος που θα έχουμε από αυτήν την αντικατάσταση.

Όλα αυτά τα στοιχεία, για τα οποία ενημέρωσα τους Δημότες με χθεσινό δελτίο τύπου, τα έχουμε λόγω της ανατεθείσας μελέτης καταγραφής και αντικατάστασης των παλαιών δημοτικών φωτιστικών.

Να λοιπόν γιατί έπρεπε να προηγηθεί αυτή η μελέτη.

Διαφορετικά ποια οικονομικά στοιχεία θα είχα να παρουσιάσω στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Για ποια ποσά και για ποια σχέση κόστους – οφέλους θα μιλούσα;

Ελπίζω ο κ. Λάμπρου να έχει πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης του συγκεκριμένου καινοτόμου έργου, το οποίο πέραν από οικονομικά έχει και πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη για τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Τέλος όσον αφορά την εμμονή του κ. Λάμπρου με τις απευθείας αναθέσεις, το θετικό είναι ότι έκανε ένα βήμα μπροστά και παραδέχεται ότι είναι απολύτως νόμιμες και ότι έχουν προβλεφθεί από τον νομοθέτη προκειμένου τα μικρά έργα ή οι προμήθειες να προχωρούν πολύ γρήγορα ενώ παράλληλα ενισχύεται και η τοπική οικονομία.

Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κατάτμηση προμηθειών, έργων ή εργασιών. Οι αναθέσεις είναι απόλυτα αιτιολογημένες σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου και γίνονται, όπου απαιτείται κατόπιν προσφορών.

Βασική μας αρχή είναι η προτίμηση των ντόπιων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, κάτι που συμβαίνει σε ποσοστό άνω του 90%, εφόσον βέβαια ανταποκρίνονται σε προσκλήσεις μας και επιθυμούν την συμμετοχή τους.

Συνεργασίες με επιχειρήσεις που εδρεύουν εκτός του  Δήμου Ερμιονίδας γίνονται για προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ντόπια αγορά όπως π.χ. η προμήθεια  Χριστουγεννιάτικου και Πασχαλινού στολισμού, η προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας, κάποιες εξειδικευμένες υπηρεσίες κ.λ.π.

Είμαστε στον δεύτερο χρόνο της δημοτικής μας θητείας και εφαρμόζουμε την εναλλαγή των αναθέσεων, έτσι ώστε να μην παίρνουν δουλειές οι ίδιοι και οι ίδιοι κάθε χρόνο, αλλά μέχρι το τέλος της θητείας μας να έχουμε συνεργαστεί με τους περισσότερους επαγγελματίες της περιοχής μας.  

Για παράδειγμα, σήμερα οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι και όλοι οι δικηγόροι της Ερμιονίδας έχουν συνεργαστεί με τον Δήμο, κάτι που δεν συνέβαινε κατά το παρελθόν όταν μόνο δυό ή τρεις δικηγόροι ελάμβαναν σχεδόν όλες τις δημοτικές υποθέσεις.

Βέβαια εδώ είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι υπάρχει μια εξαίρεση ενός δικηγόρου που από το 2014, (όταν εγώ εξελέγην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και μετέπειτα Δήμαρχος), δεν έχει πάρει καμία υπόθεση από τον Δήμο Ερμιονίδας και αυτός είναι συγγενικό πρόσωπο (Γεώργιος Γεωργόπουλος).

Μπορεί ο κ. Λάμπρου να ισχυριστεί κάτι αντίστοιχο;

Οι πρακτικές λοιπόν «της αρπαχτής», των πολιτικών εξαρτήσεων, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και της διακίνησης προσωπικών επιταγών για δημοτικό χρήμα ή για προσωπική χρήση, αφορούν περασμένες εποχές (γνωρίζει ο κ. Λάμπρου).

Σήμερα με Δήμαρχο τον υπογράφοντα αυτές οι πρακτικές δεν υπάρχουν.

Όση λάσπη και αν προσπαθούν να ρίξουν οι γνωστοί, «στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, ανώνυμοι κουκουλοφόροι σε αγαστή συνεργασία με κάποιους πρόθυμους επώνυμους, επιστρέφεται σε αυτούς.

Στους αρνητές και στους πολέμιους της προόδου του Δήμου μας, στέλνω το μήνυμα ότι όσο και αν προσπαθούν να ανακόψουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε ακούραστοι τον καθημερινό μας αγώνα.

Η αγάπη, η συμπαράσταση και η συνεργασία των Δημοτών της Ερμιονίδας μας δίνει το κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματός μας και την πρόοδο του πανέμορφου τόπου μας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Ο κ. Τάσος Λάμπρου:

Ζητώ την άμεση ανάκληση του Δημοσιεύματός σας – Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό

Κύριε Δήμαρχε,

σας ζητώ άμεσα να ανακαλέσετε το δημοσίευμά σας, της 8ης Απριλίου 2021 σχετικά με τον χαρακτηρισμό και την αυθαίρετη διαπίστωσή σας «ότι ο Λάμπρου είναι συντονισμένος με τον ανώνυμο συκοφάντη».

Το δημοσίευμά σας είναι απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό, δυσφημιστικό, συκοφαντικό προς το πρόσωπό μου. Τεκμηριώνεται συκοφαντική δυσφήμιση προς το κύρος μου και την προσωπικότητά μου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Υπηρετώ το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και εσείς 20 χρόνια, ό,τι έχω να πω το λέω ελεύθερα και δημοκρατικά, δε φοβάμαι κανένα, ποτέ δεν χρησιμοποιώ τρίτους, ούτε ανώνυμους κύκλους.

Διακρίνω μία προσπάθεια να χρεώσετε σε μένα προσωπικά τη λειτουργία μιας ανώνυμης διεύθυνσης του facebook για φτηνούς επικοινωνιακούς και προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά θα αποτύχετε πανηγυρικά.

Έχετε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, προχωρήστε λοιπόν στο πρόγραμμά σας, αλλά εμείς έχουμε το δικαίωμα τόσο της συμφωνίας σε θέματα που προάγουν το συμφέρον του Δήμου, όσο και το δικαίωμα της κάθετης διαφωνίας σε θέματα που ζημιώνουν τον Δήμο και τους δημότες μας. Δυστυχώς παρατηρώ ότι εύκολα ενοχοποιείτε την διαφορετική, τεκμηριωμένη άποψη, με το δημοσίευμα της 8ης Απριλίου το τελειώσατε… δεν πάει παρακάτω.

Στις αρχές της θητείας σας, σας ζήτησα να μην είσαστε παραταξιακός Δήμαρχος, να ακούτε τον προβληματισμό και τις θέσεις των άλλων παρατάξεων και των Κοινοτήτων, να συνθέτετε απόψεις. Δυστυχώς και αυτό το τελειώσατε.

Από εδώ και στο εξής καλά ξεμπερδέματα…

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ