Προετοιμάζονται για την αντιπυρική περίοδο στην Ερμιονίδα

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σε μεικτή Συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου μας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου».
Στη Συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, του Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Κρανιδίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου μας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Σ.Τ.Ο., συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενημέρωση και τον σχεδιασμό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών στην Ερμιονίδα. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα, καθώς και τις προβλεπόμενες ενέργειες, τόσο κατά το στάδιο πρόληψης, όσο και κατά το στάδιο της αντιμετώπισης και της διαχείρισης των συνεπειών των πυρκαγιών.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Ι. Γεωργόπουλος, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, και την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ