Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εγκρίθηκε η συνδετήρια οδός της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, η Επιτροπή προέβη σήμερα στην έγκριση πρακτικού του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 47.150.000 ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες. Το εν λόγω σημαντικό έργο προβλέπει την κατασκευή συνδετήριου τμήματος 7 χιλιομέτρων (στη διαδρομή νέα επαρχιακή οδός Τίρυνθας – αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες) με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης, στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας.
Ακόμα, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το 1ο πρακτικό της δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ έργο κατασκευής της νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στην Σκάλα, δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).
Εξ άλλου, προέβη στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου.
Ενέκρινε επίσης την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με αντικείμενο το προϋπολογισμού 560.000 ευρώ έργο συντήρησης και αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων -με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση πρακτικού 1/2022 αξιολόγησης δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών στο πλαίσιο της διενέργειας ηλεκτρονικού, άνω των ορίων, διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη αναδόχου προμήθειας και εγκατάστασης υποδομών ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας στην Σπάρτη, προϋπολογισμού 235.000 ευρώ (ή 291.400 ευρώ με ΦΠΑ 24%) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου GreenBuilding “Minimising Energy Consumption for Green Buildings respecting present uses and public needs” (2019 – 2021), ENI CBC Mediterranean Sea Basin Programme (ENI CBC Med Programme) 2014 – 2020.
Εγκρίθηκε, εξ άλλου, το 1ο πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης των δικαιολογητικών συμμετοχής της ανοιχτής διαδικασίας, μέσω ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του προϋπολογισμού 685.000 ευρώ έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου στον αναδασμό Δωρίου – Ψαρίου.
Η Επιτροπή ενέκρινε ακόμα το 1ο πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης των δικαιολογητικών συμμετοχής στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου α) στο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης των υποδομών και βελτίωσης της ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, στο τμήμα από Διαβολίτσι προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, όπως και β) στο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο αποκατάστασης των υποδομών και βελτίωσης της ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Ζευγολατιό – Διαβολίτσι.
Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης του Επιμελητηρίου Αργολίδας για τη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου της 5ης Περιφερειακής Εκθεσης “Πελοποόννησος Expo 2022”.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ