Πέτσας: Αύξηση της χρηματοδότησης & αναπτυξιακά έργα αναβαθμίζουν τις Σπέτσες

Τις Σπέτσες επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από την βουλευτή Α’ Πειραιώς της ΝΔ, Νόνη Δούνια. Επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σπετσών, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Παναγιώτη Λυράκη, αντιδημάρχους και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά και θεσμικά ζητήματα των Σπετσών, με έμφαση:
Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών -πέραν της ύδρευσης που ήδη υλοποιείται (ύψους 3,4 εκατ. ευρώ)- των μελετών για την βιοκλιματική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπλαση στην Πλατεία του Ρολογιού (ύψους 619.000 ευρώ) που αξιολογήθηκαν θετικά από την Επιτροπή Αξιολόγησης, καθώς και των υπολοίπων προτάσεων της δημοτικής αρχής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτροκίνηση, εντός του επόμενου διμήνου.
Την ένταξη των Σπετσών στην κατηγορία των μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων, που προικοδοτεί τον Δήμο με επιπλέον 249.500 ευρώ, κάθε χρόνο. Την ανακατασκευή του παραδοσιακού βοτσαλωτού στην Ντάπια με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ, λόγω της υποχώρησης που εμφανίζει εξαιτίας των καιρικών φαινομένων σε διάφορα σημεία του.
Ο κ. Πέτσας, στις δηλώσεις, του τόνισε: «Είναι καλό να συζητάμε όλα τα θέματα, αλλά να μην συζητάμε συνεχώς τα ίδια θέματα. Σκοπός είναι κάποια από αυτά να προχωρούν, ή να επιλύονται, για να βελτιώνουμε τη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών. Και με τις σημερινές ανακοινώσεις υλοποιούμε αναπτυξιακά έργα, ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης και αναδεικνύουμε τοπόσημα των Σπετσών, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών. Συνεχίζουμε για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ