Ο Τατούλης στην Ερμιονίδα: Οι προτεραιότητες και οι δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα

Πέτρος Τατούλης από Ερμιονίδα: «Διαχείριση υδάτων, πλημμύρες και φυσικές καταστροφές η πρώτη προτεραιότητα της επόμενης μας περιόδου»
Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρέθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Επίδαυρο, στο Κρανίδι, στην Κοιλάδα, στα Δίδυμα και στην Ερμιόνη Αργολίδας με τους συνεργάτες του, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι έχει επεξεργαστεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την διαχείριση υδάτων τόσο στην Αργολίδα όσο και στην Κορινθία, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτό το ζήτημα αποτελεί και προσωπική προτεραιότητα και δέσμευση για την Πελοπόννησο του 2030.

Μάλιστα τόνισε ότι έχει εξεταστεί ενδελεχώς η αναθεώρηση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, το οποίο προβλέπει το ελάχιστο κονδύλι των 25,5 εκατ ευρώ για έργα διαχείρισης υδάτων και λυμμάτων για όλη την Πελοπόννησο για την επόμενη πενταετία, προκειμένου αυτό το ποσό με μόχλευση κεφαλαίων να δεκαπλασιαστεί τουλάχιστον προκειμένου να μπορέσει να καλύψει την κατασκευή της πρώτης φάσης των έργων.

Επίσης, δεσμεύτηκε για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας αυτής της μοναδικής περιοχής, την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με ενισχύσεις για εκσυγχρονισμό των μονάδων τους αλλά και για νέες επενδύσεις.

Τέλος, με δεδομένο ότι πρόκειται για περιοχή με πλούσια αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα ο Πετρος Τατουλης επανέλαβε την προγραμματική του δέσμευση για ενίσχυση με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα την εξωστρέφεια αγροτών και κτηνοτρόφων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ