Ο σεΐχης, το ξενοδοχείο «Ermioni Club», τα πετροδολάρια και το… ελαιόλαδο

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως ο 52χρονος σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν (Tahnoun bin Zayed Al Nahyan), ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και προβεβλημένος επενδυτής, φέρεται να βολιδοσκοπεί την ενασχόλησή του και με το ελληνικό ελαιόλαδο.

Ο Άραβας κροίσος, γιος του σεΐχη Ζαγέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναϊάν, του ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει ήδη κάνει επιλεκτικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Έχει αγοράσει σχετικά πρόσφατα πενταώροφο ακίνητο 2.900 τ.μ. στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, αλλά και το ξενοδοχείο «Ermioni Club» στην Ερμιονίδα.

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως ένας αραβόφωνος εξαγωγέας ελαιόλαδου, που ήταν ιδιαίτερα δικτυωμένος στην εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως έχει πείσει τον σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν να συνεταιριστούν στις εξαγωγές ελαιόλαδου και βρώσιμων ελιών.

Δεδομένου ότι ο εν λόγω εξαγωγέας έχει κάνει έως σήμερα κάποιες «επιλεκτικές» δουλειές για τρίτους στην Ασία, δεν αποκλείεται τα όσα υποστηρίζει να μην απέχουν από την πραγματικότητα.

Μένει να αποδειχθεί το πόσο γρήγορα τα αραβικά πετροδολάρια θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ