Ο παλιός & ο νέος γιατρός… (Το ΑΝΕΚΔΟΤΟ του Σαββάτου)

Ένας νεαρός φοιτητής της ιατρικής, γιος γιατρού κι αυτός, αποφοιτά προς μεγάλη χαρά του πατέρα του.

Μετά την ορκωμοσία λέει στον πατέρα του να τον πάρει στη δουλειά, να εξασκήσει τις γνώσεις του.

Πατέρας: Στάσου παιδί μου . Αυτά που έμαθες είναι άχρηστη θεωρία . Την πραγματική ιατρική τη μαθαίνει κανείς στην πράξη . Αύριο θα πάμε να επισκεφτούμε μαζί ασθενείς και θα καταλάβεις τι σου λέω .

Πηγαίνουν, λοιπόν, οι δυο τους στην πρώτη ασθενή , μια παντρεμένη νοικοκυρά γύρω στα σαράντα κατάκοιτη από τους πόνους στη μέση . Ο πατέρας γιατρός πάει να της γράψει τη συνταγή , του πέφτει ο στύλος στο πάτωμα , τον μαζεύει και λέει στη γυναίκα:

Πατέρας: Κυρία μου , θα πρέπει να κουράζεστε λιγότερο . Δουλεύετε πάρα πολύ μέσα στο σπίτι και δεν κάνει . Λίγη ανάπαυση δεν βλάπτει.

Γυναίκα: Έχετε δίκιο γιατρέ μου κι ο άνδρας μου μου το λέει αλλά δεν τον ακούω . Θέλω να είναι όλα στην εντέλεια μέσα στο σπίτι , το χω πάρει απ τη μάνα μου.

Όταν βγήκαν από το διαμέρισμα λέει ο γιατρός junior στο μεγάλο:

Γιος: Πώς κατάλαβες ότι κάνει πολλές δουλειές;

Πατέρας: Να , παιδί μου . άφησα το στυλό να πέσει χάμω , επίτηδες . Όταν έσκυψα να τον μαζέψω είδα ότι το πάτωμα έλαμπε από καθαριότητα . Δεν υπήρχε σκόνη ούτε για δείγμα . Έτσι κατάλαβα ότι η γυναίκα σκοτώνεται στη δουλειά . Την επόμενη ασθενή θα την εξετάσεις εσύ να δούμε τι έμαθες.

Φτάνουν στην επόμενη ασθενή και την βρίσκουν κατάκοιτη στο κρεβάτι. Πάει ο μικρός γιατρός να γράψει τη συνταγή και του πέφτει ο στυλός. Σκύβει, τον μαζεύει και λέει:

Γιος: Κυρία μου, κουράζεστε πολύ . Κάνετε πάρα πολλές δουλειές για την ενορία αλλά θα πρέπει να τις μετριάσετε λίγο, γιατί θα σας τρέχουμε στο νοσοκομείο . Δεν λέω, ευλογία Κυρίου είναι να εργάζεστε για την ενορία αλλά «παν μέτρον άριστον» .

Γυναίκα: Αχ, ναι γιατρέ μου έχετε απόλυτο δίκιο . Θα πρέπει να δουλεύω λιγότερο για την ενορία.

Όταν βγήκαν λέει ο πατέρας γεμάτος απορία:

Πατέρας: Πώς κατάλαβες ότι εργάζεται για την ενορία;

Γιος: Να, όταν έσκυψα να μαζέψω τον στυλό, είδα τον παπά κάτω απ το κρεβάτι…

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ