Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων στο Πόρτο Χέλι (εικόνα)

Στην Ερμιονίδα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Στο Πόρτο Χέλι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.
Ο Αρχιεπίσκοπος στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης στην περιοχή παρευρέθηκε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Πόρτο Χέλι όπου στο τέλος απεύθυνε χαιρετισμό προς το εκκλησίασμα.
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος (Γιαννουλάτος) γεννήθηκε το 1929. Μετά τις σπουδές και τη χειροτόνησή του, πραγματοποίησε ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.
Μεταπτυχιακές σπουδές στην θρησκειολογία και την εθνολογία στη φιλοσοφική σχολή του Αμβούργου και του Μαρβούργου στη Γερμανία, όπου και δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Φιλολογία. Από το 1976 τακτικός καθηγητής Ιστορίας των Θρησκευμάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και διετέλεσε κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής.
Το 1981 επέστρεψε στην Αφρική ως Μητροπολίτης Ανατολικής Αφρικής. Στη δεκαετία που παρέμεινε εκεί πραγματοποίησε πολυσχιδές έργο. Έχει διατελέσει επίσκοπος Ανδρούσης και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τον Ιανουάριο 1991 ορίσθηκε Πατριαρχικός Έξαρχος στην Αλβανία.
Λίγο αργότερα εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας. Από τη θέση αυτή αναστήλωσε εκ των ερειπίων την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, πραγματοποιώντας ένα πρωτοφανές εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Παραλλήλως είχε έντονη διεθνή δράση, συμμετέχοντας σε κορυφαίες επιτροπές και στην Κεντρική Επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Λόγω του έργου του το 2000 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας πολλών βιβλίων.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ