Οι «Αθάνατες», το έργο – αναφορά στην Μπουμπουλίνα & στην Μαυρογένους, σήμερα στις Σπέτσες

Η παράσταση «Αθάνατες» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη με τη Μαίρη Βιδάλη κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου 

στο σπίτι της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ακολουθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση, η οποία προβάλει την παρουσία της Μπουμπουλίνας και της Μαυρογένους στην Επανάσταση του ’21, σε κείμενο της βραβευμένης Τάνιας Χαροκόπου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου στην Αμερική και την Ευρώπη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021».

Μια θεατρική παράσταση για την Ελληνική επανάσταση. Μια ιστορία ζωής, αγώνα, αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο γυναίκες που έθεσαν το πατριωτικό τους συναίσθημα, πάνω από τη γυναικεία τους φύση. Δύο αλληλένδετες ιστορίες, ένα κοινό μυστικό..
Οι έχθρες που δεν έλειψαν, οι αντιξοότητες της μοίρας, της ζωής, του έρωτα, οι ανατροπές που δεν αντιμετωπιζόντουσαν με τη λογική, δεν τις πτόησαν.

Αγωνίστηκαν, πολέμησαν, ξεπέρασαν την θέση τους στην κοινωνία, για να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Έθνους μας.  

Έβαλαν το πατριωτικό συναίσθημα πάνω και από την ζωή τους, για να μας δώσουν το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι.

Τιμή και δόξα στην Μαντώ Μαυρογένους και στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς το έργο «Αθάνατες» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της περιφέρειας Αττικής με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση, έχει συμπεριληφθεί στις δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και έχει λάβει την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ SHMoKPaTIA ΠΕΡΙΘΕΡΕΙ ATTIKHE 1821 2021 2021 Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση <<Αθάνατες>> (Στο φως μιας άλλης μέρας) της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοιζίδη, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 21:00 στον κήπο του Μουσείου Μπουμπουλίνας, Σπέτσες. H παράσταση είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπετσών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 Κρατήσεις θέσεων στο e-mail του Δήμου Σπετσών: spetses2021@gmail.com (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) Κατά διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα."

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ