Ξεκινούν στις Σπέτσες τα «Μονοπάτια Πολιτισμού»

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» υλοποιείται στο Νησί των Αρωμάτων από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τον Δήμο Σπετσών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών που θα διευκολύνει την γνωριμία των επισκεπτών με την πλούσια φύση και τα μνημεία της υπαίθρου των Σπετσών. Μέσα από παλιά μονοπάτια, μικρά δρομάκια και χωματόδρομους, βρίσκεται κανείς ψηλά σε μοναδικά σημεία θέας προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, αλλά και σε διαδρομές κοντά στην θάλασσα.

Επιχειρείται έτσι να γίνει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού αλλά και της ορεινής ποδηλασίας στις Σπέτσες, και ειδικά εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την προβολή των «Μονοπατιών Πολιτισμού» των Σπετσών μέσω ιστοσελίδας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ο συνεργάτης του προγράμματος Βασίλης Καραχάλιος έχει ήδη επισκεφθεί το νησί για έρευνα πεδίου, με στόχο την πρόταση ενός βέλτιστου δικτύου διαδρομών που θα καλύπτει τις απαιτήσεις των πεζοπόρων.

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» θα υλοποιηθεί στις Σπέτσες με την ευγενική χορηγία του Φωκίωνα Ποταμιάνου. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ