Ξεκινάει έργο ανάπλασης στο κέντρο του Πορτοχελίου

Έργο ανάπλασης, το οποίο δημοπρατήθηκε και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η υλοποίησή του στην Κοινότητα Πορτοχελίου.

Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης από το σημείο που τελειώνει ο σημερινός διαστρωμένος με κυβόλιθους πεζόδρομος και προς Βορρά, στο κέντρο του Πορτοχελίου.
Μέσα στα πλαίσια αξιοποίησης του ελεύθερου χώρου που υπάρχει, και του πλάτους του δρόμου δημοπρατήθηκς το νέο έργο αναπλάσεων που περιλαμβάνει:
• Εργασίες απόξεσης τμήματος ασφαλτικού τάπητα επιφάνειας ~1.250 τ.μ. της παραλιακής δημοτικής οδού Πορτοχελίου με χρήση φρέζας.
• Οριοθέτηση της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων με πρόχυτα κράσπεδα από σκυρόδεμα συνολικού μήκους ~200 μ.
• Διάστρωση ελαφρώς οπλισμένου σκυροδέματος C12/15 πάχους ~0,12 μ. για τη διαμόρφωση και υπερύψωση της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων.
• Τοποθέτηση λευκών & έγχρωμων τσιμεντόπλακων περιεχουσών ψυχρών υλικών (cool materials) ως επίστρωση της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων επιφάνειας ~650 τ.μ. Κατά την κατασκευή της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων θα διαμορφωθούν και οι ράμπες & ζώνες διέλευσης ΑΜΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού για την αυτόνομη διακίνηση ΑΜΕΑ του ΥΠΕΚΑ.
• Τοποθέτηση κυβόλιθων απόχρωσης μπεζ/καφέ ανοιχτού (όμοιων με των υπαρχόντων στην παραλιακή ζώνη του Πορτοχελίου) περιεχόντων ψυχρών υλικών (cool materials) επί του τμήματος της παραλιακής δημοτικής οδού επιφάνειας ~1.250 τ.μ., στην οποία θα έχει προηγηθεί η απόξεση του ασφαλτικού τάπητα.
Ο προϋπολογισμός του έργου, με απρόβλεπτα είναι 118.911,35€ χωρίς Φ.Π.Α. (28.538,72€) και 147.450,07€ με Φ.Π.Α.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ