Να παρθούν άμεσα μέτρα ζητούν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στην Αργολίδα

“Ευχόμαστε υγεία σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του νοσούν στο Νομό μας. Είμαστε δίπλα τους και για ό,τι βοήθεια χρειάζονται, να μην διστάσουν να απευθυνθούν στους Συλλόγους Γονέων.

Τα σχολεία τα νηπιαγωγεία και οι σταθμοί έκλεισαν. Για ακόμα μία φορά. Εδώ και ένα χρόνο κλείνουμε για να ξανανοίξουμε, χωρίς να παρθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο στο ενδιάμεσο διάστημα.

Αγωνιούμε και φοβόμαστε. Οι δομές κλείνουν η μία μετά την άλλη και εμείς περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας. Όλοι απογοητευόμαστε με αυτή την κατάσταση, που μας φθάνει σε σημείο να λέμε ότι «η μόνη λύση είναι τα κλείσουν όλα». Και αυτό γιατί, όλο αυτό το διάστημα, εμείς και τα παιδιά μας μείναμε να παλεύουμε με την πανδημία με μοναδικό μέτρο μία μάσκα που όπως αποδείχθηκε δεν φτάνει.

Παρά τα όσα λέμε, γονείς και δάσκαλοι μαζί, ούτε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη μείωσαν, ούτε περισσότερους δασκάλους/παιδαγωγούς και αίθουσες εξασφάλισαν, ούτε ενίσχυσαν την καθαριότητα με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, ακριβώς γιατί όλα τα πραγματικά μέτρα προστασίας και πρόληψης κοστίζουν και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στους προϋπολογισμούς τους. Λογαριάζουν την Παιδεία και την Υγεία με ζύγι του λιγότερου κόστους.

Όμως ας μας πουν: η Παιδεία, η Υγεία, η κοινωνικοποίηση, η ψυχολογία η δική μας και των παιδιών μας, πόσο κοστίζει;

Αναρωτιόμαστε και εξοργιζόμαστε γιατί μας έλεγαν ότι ο ιός δεν θα επηρεάσει τα σχολεία. Όλοι ξέραμε πως ειδικά αυτούς τους μήνες στην Αργολίδα η συγκομιδή στον κάμπο είναι στο απόγειό της, τα εργοστάσια δουλεύουν στο «φουλ», στους χώρους δουλειάς ο καιρός δεν επιτρέπει ανοιχτά παράθυρα. Οι υπεύθυνοι λοιπόν, δεν ήξεραν ότι θα είχαμε διασπορά; Δεν ήξεραν ότι ο ιός θα μεταδίδεται από τους χώρους δουλειάς στα σπίτια, στα σχολεία και το αντίστροφο; Τι προετοιμασία έκαναν γι αυτή τη δύσκολη περίοδο; Μόνο τα κλειστά σχολεία είναι η λύση;

Τους υπενθυμίζουμε: Ενώ πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει οι σύλλογοι γονέων για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, με ανακοινώσεις, υπομνήματα και συναντήσεις με τους αρμοδίους, απαιτώντας εναγωνίως ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία, για να μπορούν να είναι ανοιχτά, ως οφείλουν, με ασφάλεια και υγιεινή, η κυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές μας γύρισαν την πλάτη. Μας έλεγαν ότι έχουν κάνει ότι «προβλέπεται από το Νόμο». Όμως το νόμιμο, όπως φάνηκε, δεν είναι τελικά αρκετό για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Είχαν πολύ χρόνο (παραπάνω από όσο χρειαζόταν) για να διαμορφώσουν τις δομές έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς. Δεν το έκαναν όμως… Έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες έως ότου προχωρήσει ο εμβολιασμός (ειδικά για τις ηλικίες που είναι οι γονείς) και στο νέο άνοιγμα των σχολείων –όποτε γίνει- θα υπάρχει πάλι κίνδυνος της διασποράς. Ζητάμε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουν το διάστημα που τα σχολεία θα είναι κλειστά και να κάνουν ότι χρειάζεται για να ανοίξουν επιτέλους με ασφάλεια. Αλλιώς θα συνεχίσει η γνωστή κατάσταση. Όπως την έχουμε βιώσει και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών μας.

Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα.

· Να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών/παιδαγωγών και σχολικών καθαριστριών. Υπάρχουν αίθουσες και υποδομές που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν μετά τη σχετική διαμόρφωση.

· Τακτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών δομών, με ευθύνη του Δήμου.

· Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.

· Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών/παιδαγωγών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

· Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.

Ως σύλλογοι γονέων, κρίνουμε απαραίτητο, να πράξετε επιτέλους, ουσιαστικά και υπεύθυνα, προς όφελος των παιδιών μας και όχι μόνο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τα παιδιά, όσο δηλώνετε, ακούστε κι εμάς. Τους γονείς τους. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο για εκείνα, που σε αυτήν την πανδημία, τα βάζουμε σε διαδικασίες προσαρμογής, καραντίνας και αναπροσαρμογής από τη μία μέρα στην άλλη!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Αργολίδας αλλά και άλλους φορείς να υπογράψουν το κείμενο και να δράσουμε από κοινού το επόμενο διάστημα.”

Το κείμενο υπογράφουν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των:

1ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

7ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Νηπιαγωγείο Νέας Κίου

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ