Να ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι της Ερμιονίδας για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων

Νέα παρέμβαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιπολίτευσης Δήμου Ερμιονίδας

Με βασικό στόχο να ενημερωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ερμιονίδας για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων, αποστείλαμε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας με αίτημα ενημέρωσης για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τον κλάδο.
Όλα ξεκίνησαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αρκετών κτηνοτρόφων του Δήμου Ερμιονίδας, σχετικά με μη ενημέρωσή τους για πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων και αφού πρώτα είχαν διαπιστώσει ότι έχει γίνει ψεκασμός σε ορισμένα ποιμνιοστάσια στα όρια του Δήμου μας.
Εμείς σαν δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποστείλαμε στις 14-06-2022 επιστολή στην Δ/ση Αγροτικής Οικονομίας κ΄ Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας, προς ενημέρωσή μας.
Η κίνησή μας αυτή έγινε, γιατί σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχε εγκριθεί τον Μάρτιο του 2022 ποσό ύψους τριάντα έξι χιλιάδες τριακόσια τριάντα δύο ευρώ (36.332,00 €) για την “Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των ψύλλων σε ποιμνιοστάσια του Νομού Αργολίδας.”
Στην έγγραφη απάντησή της η Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κ΄ Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας μας ενημέρωσε, ότι ενώ η υπηρεσία της αιτήθηκε στις 10-3-2022, το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων σε ποιμνιοστάσια του Νομού Αργολίδας και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου το παραπάνω ποσό, η εκτέλεση του έργου τελικά απορρίφθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Αναφέρει, όμως, ότι μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις κτηνοτρόφων, ενημερώθηκε ότι πραγματοποιούνται ψεκασμοί σε ποιμνιοστάσια στην περιοχή του Λουκαϊτίου και ότι πληροφορήθηκε ότι οι κάτοικοι είχαν απευθυνθεί στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, για επίλυση του προβλήματος.
Μετά τα παραπάνω, ζητήσαμε σήμερα από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να μας ενημερώσει στα κάτωθι:
1) Πότε αποφασίσε να γίνει το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων στα όρια του Δήμου Ερμιονίδας και ποιος είναι ο ανάδοχος του έργου;
2) Βάσει ποιας Τεχνικής Έκθεσης έγιναν οι ψεκασμοί και γιατί μόνο σε ποιμνιοστάσια της περιοχής του Λουκαϊτίου;
3) Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας, οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ερμιονίδας στο σύνολό τους, για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων;
2) Ποιο είναι το πρόγραμμα επισκέψεων στα ποιμνιοστάσια του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα;
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Λάμπρου Αναστάσιος
Τόκας Αναστάσιος
Αποστόλου Παναγιώτης
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ