Μιαούλεια 2021: Τιμήθηκαν στην Ύδρα ο Ανδρέας Μιαούλης & οι Ναυμάχοι του 1821 – Φαντασμαγορικές σκηνές (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου

κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ύδρα με μια φαντασμαγορική τελετή που περιλάμβανε απόδοση τιμής στον Ναύαρχο του Ελληνικού στόλου Αντρέα Μιαούλη και του ναυμάχους της Ύδρας, τους Ναυμάχους Του νησιού αλλά και φόρο τιμής για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Νωρίτερα πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού κατέπλευσε στην Ύδρα και πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας η μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και του Σταυρού που είχε στο πλοίο του  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια έγινε η υποδοχή των καλεσμένων από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Λίγο μετά τις 22:00 και μετά την εκφώνηση του λόγου του Δημάρχου της Ύδρας ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών και κατοίκων του νησιού παρακολούθησε το εντυπωσιακό δρώμενο – υπερθέαμα με την αναπαράσταση της πυρπόλησης  της οθωμανικής αρμάδας και την καύση των πυροτεχνημάτων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ