Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις γιορτάστηκε το Πάσχα στην Ερμιονίδα (Εικόνες)

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων του Δήμου Ερμιονίδας και των Κοινοτήτων, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις την Κυριακή 16 και την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023.
Στην Κοινότητα της Ερμιόνης αναβίωσε το έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα στη θάλασσα.
Ένα έθιμο, το οποίο διεξάγεται πάνω από 50 χρόνια και έχει γίνει πόλος έλξης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και τη θάλασσα της Ερμιόνης, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα! Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από την Χορευτική Ομάδα της Ερμιόνης και έκλεισε με το κάψιμο του Ιούδα στη θάλασσα.
Την ίδια ώρα, στην Κοινότητα του Πορτοχελίου πραγματοποιήθηκε το άκρως εντυπωσιακό τελετουργικό «Κάψιμο του Ιούδα» υπό το φως των εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων. Η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας μας διασκέδασε με παραδοσιακούς σκοπούς και η εθελοντική ομάδα γυναικών με ένα θεατρικό μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πριν στην «Προδοσία του Ιούδα».
Οι εκδηλώσεις του Πάσχα ολοκληρώθηκαν στην Κοινότητα Διδύμων, στη «Γιορτή της Τουλίπας».
Μια γιορτή για τη φύση, για την πολύτιμη και σπάνια τουλίπα που φυτρώνει αποκλειστικά στον κάμπο των Διδύμων κάθε Άνοιξη!
Η γιορτή είχε πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διδύμων, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, ποιήματα για την Τουλίπα, κεράσματα από τις εθελόντριες του Λαογραφικού Μουσείου Διδύμων, μουσικοχορευτικές παραστάσεις από την Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας και την Χορευτική Ομάδα της Κοινότητας Διδύμων, η οποία παρέσυρε πλήθος παρευρισκόμενων στο χορό, υπό τους ήχους της ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.
Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες όσοι εργάστηκαν για την υαλοποίηση όλων των εκδηλώσεων του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, τους χορηγούς μας, τους συνδιοργανωτές μας, αλλά και όλους εσάς τους δημότες μας και τους επισκέπτες, που με την ένθερμη συμμετοχή σας, μας δίνετε δύναμη να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο!
Με το μήνυμα της Ανάστασης, το μήνυμα μιας ελπίδας που γίνεται πραγματικότητα σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας!
Χρόνια Πολλά!
Γραφείο Δημάρχου
Ερμιόνη Πάσχα 2023:

    

Πόρτο Χέλι Πάσχα 2023:

 

Δίδυμα “Γιορτή Τουλίπας 2023:  

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ