Με επιτυχία η διαβούλευση στο Επιμελητηριο Αργολίδας για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027


Με επιτυχία συνεχίζονται οι ενέργειες διαβούλευσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνας Α.Ε. για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
Την Τετάρτη 19/10/2022 στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας έλαβε χώρα η δεύτερη ενημερωτική δημόσια εκδήλωση – διαβούλευση, του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα Α.Ε. για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Φώτης Δαμούλος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τα στελέχη και τους συνεργάτες της Πάρνωνας Α.Ε. οι στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 καθώς επίσης αναλύθηκαν τα τεχνικά θέματα που αφορούν στα αιτήματα πληρωμής των δικαιούχων των προγραμμάτων CLLD/LEADER και LEADER Αλιείας.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Αναδείχθηκε η ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και του εκσυγχρονισμού των υποδομών φιλοξενίας. Η ανάγκη ενίσχυσης επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας σε όλες τις παραγωγικές μονάδες είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα που πρέπει να λάβει υπόψη του ο σχεδιασμός επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Φώτης Δαμούλος, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα του Επιμελητηρίου Αργολίδας να αναλάβει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τον σχεδιασμό πρωτοβουλιών «Έξυπνων Χωριών», δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα αλλά και συνεργειών που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, δημοσίου, συλλογικού και ιδιωτικού χαρακτήρα, μπορούν να συμμετέχουν και στην διαβούλευση ηλεκτρονικά, εκδηλώνοντας το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.parnonas.gr/ekdilosi-ependytikoy-endiaferontos-gia-to-neo-topiko-programma-leader-2023-2027/
Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ