Μεγάλη επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Ερμιονίδα

Ένα πρόσφατο εγχείρημα στον τομέα των ξενοδοχείων έχει καταταχθεί ως στρατηγική επένδυση.
Η επένδυση αφορά την ανέγερση και λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 100 δωμάτια και 15 πλήρως επιπλωμένα τουριστικά σπίτια προς πώληση ή/και εκμετάλλευση.
Ο φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία “ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” με την επωνυμία “SCARLET BEACH”. Η επένδυση εκτιμάται στα 203 εκατομμύρια και αναμένεται να δημιουργήσει 188 θέσεις εργασίας.
Η περιοχή του έργου βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Πόρτο Χέλι. Έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στη θάλασσα. Το αγροτεμάχιο όπου θα αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234.686,39 τετραγωνικών μέτρων.
Η περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί το έργο βρίσκεται εκτός του περιβάλλοντος σχεδίου, αλλά διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στον Δήμο Ερμιονίδας. Η περιοχή του έργου συμμορφώνεται με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Πελοποννήσου (ΦΕΚ 1485 / Β / 2003) καθώς βρίσκεται σε μια ζώνη με δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, το έργο δεν επηρεάζει προστατευόμενες περιοχές όπως τη ζώνη Natura 2000 ή τις περιοχές καταφυγίου άγριας ζωής, εθνικά πάρκα και άλλες δασικές ή αναδασωτέες περιοχές, προστατευόμενα φυσικά μνημεία, αισθητικά δάση, αρχαιολογικές ζώνες, εθνικά δάση και υγροτόπους διεθνούς σημασίας.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ