Μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης ενημερώθηκαν για τη ρύπανση των θαλασσών από το National Geographic


Στις 21/10/2022, οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου Ερμιόνης, παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα βίντεο-ενημέρωση σχετικά με τη ρύπανση των θαλασσών με μικροπλαστικά από τον Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic & του Ocean Exploration Trust με τίτλο “Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης”.
Οι μαθητές “ξεναγήθηκαν” στο εσωτερικό του ωκεανογραφικού σκάφους Nautilus, “είδαν” τον επιστημονικό του εξοπλισμό και πήραν μία μικρή εικόνα από την καθημερινότητα των ερευνητών που εργάζονται σε αυτό.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν σχετικά με την παρουσία των μικροπλαστικών στις θάλασσες, τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται δείγματα προς ανάλυση, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τελικά τα μικροπλαστικά περνούν στη θαλάσσια και όχι μόνο τροφική αλυσίδα.
Αν θέλετε να δείτε κι εσείς αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο, αυτό βρίσκεται διαθέσιμο από τον Δρ. Αναγνωστόπουλο εδώ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ