Μάγια Καλλιγά: Η κιμπάρισσα νεράιδα των Σπετσών

Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο νου όταν βρεθώ στις Σπέτσες είναι μια υπέροχη νεραϊδούλα που πετάει πάνω από τις παραλίες των Σπετσών και όλων των πέριξ.

Γράφει η Μαρίτα Σωροκιάδου

Οι φωτογραφίες από τον ιστότοπο της Χριστίνας Cosmopoliti. Οι πιο πολλές είναι από το γάμο του Ζάχου με τη  Τζένη Καρέζη

Φορούσε ένα μικρό τουρκουάζ μπικίνι στο θαυμάσιο και λεπτότατο ηλιοκαμμένο κορμάκι της και έχει πυρόξανθα κοντοκομμένα μαλλιά. Την νεραϊδούλα τη λένε Μάγια. Μάγια Καλλιγά.

Σαν πιτσιρίκι όταν παραθέριζα στις Σπέτσες μου άρεσε τόσο να τη βλέπω στο εκπληκτικής ομορφιάς κότερό της να πηγαινοέρχεται να κολυμπάει  να περπατάει  πάντα  και παντού ξυπόλυτη κι όχι μόνο στο σκάφος και τι σκάφος.

Ενα πανέμορφο τρεχαντήρι. Και ποιοι δεν ήταν επάνω καλεσμένοι… Άκουγα τους πιο μεγάλους που διηγόντουσαν πως όσοι είχαν ταβέρνες στις παραλίες που άραζε το κότερο εξασφάλιζαν έσοδα για 2 σεζόν μόνο από από τους ιλιγγιώδεις λογαριασμούς που πλήρωνε η Μάγια.

Οι παλαιότεροι παραθεριστές θα θυμούνται πιο πολλά. Μεγάλο μέρος της ζωής της πέρασε με τον θρύλο του Παναθηναικού ποδοσφαιριστή Κώστα Λινοξυλάκη.

Η Μάγια είχε άπειρα λεφτά, τα ξόδεψε όλα σε μια υπέροχη ζωή και βοήθησε τους πάντες που της το ζητούσαν χωρίς αντάλλαγμα.

Όταν πέθανε ετάφη στο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων στις Σπέτσες.