Λάμπρου – Τόκας: Οι ενέργειες της αντιπολίτευσης ώθησαν τη δημοτική αρχή σε σωστό δρόμο

Θετική εξέλιξη για να γίνει πράξη το όραμα του Κώστα Έλληνα

Θετική έκβαση για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο κτήμα της δωρεάς του αείμνηστου Κρανιδιώτη Κώστα Έλληνα, αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με την οποία ενέκρινε προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ερμιονίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την προώθηση του έργου.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες όλων για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κρανιδίου, αλλά και των αθλητικών φορέων.
Ως γνωστό το 2012 επί δημαρχίας του Δημήτρη Καμιζή, ο Κώστας Δημότσης σε Δημόσια Διαθήκη και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της αθλούμενης νεολαίας του Κρανιδίου έκανε δωρεά έκτασης 8,5 στρεμμάτων και χρηματικού ποσού 200.000 ευρώ για τα έξοδα ανέγερσης και αποπεράτωσης Κλειστού Γυμναστηρίου, που θα φέρει το όνομα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΑΣ».
Στη συνέχεια με την απόφαση 178/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη στις 25.09.2017 επί δημαρχίας του Δημήτρη Σφυρή, καθορίστηκαν ο τύπος και οι όροι δόμησης του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ”.
Αυτή την δημοτική περίοδο 2019-2023, εμείς ως ενωμένη αντιπολίτευση, κινηθήκαμε αστραπιαία και προστατεύσαμε τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας μετά τις άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το καλοκαίρι του 2022 να κατασκευάσει 2 γήπεδα τένις στον συγκεκριμένο χώρο καταστρατηγώντας την υποχρέωση της να διασφαλίζει την πιστή και επακριβή εκτέλεση της βούλησης των διαθετών και δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στέλνοντας αναφορά στην Εισαγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου ζητώντας να ελεγχθούν οι παράνομες ενέργειες.
Να σημειωθεί ότι η στάση των περισσότερων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία είχε ως αρμοδιότητα την προώθηση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου ήταν θετική για την υλοποίηση του έργου και ιδίως η προσπάθεια του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Μίζη που είχε διατελέσει για μεγάλο διάστημα μέλος του ΔΣ της ομάδας μπάσκετ του Κρανιδίου και επιθυμούσε να αξιοποιηθεί η δωρεά του Κώστα Έλληνα προς όφελος των νέων της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι μετά την δική μας κινητοποίηση το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και αποτέλεσε το σημείο καμπής για να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή αυτό που έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή, πράγμα που αποτελεί δικαίωση των ενεργειών μας.
Όσον αφορά το γήπεδο τένις, από τη χορηγία άλλου δωρητή, που η κατασκευή του προηγήθηκε αυτής του Κλειστού Γυμναστηρίου, αυτό ήταν σε συμφωνία με εμάς για την αλλαγή της χωροθέτησης στο από 15-9-2017 διάγραμμα κάλυψης του αρχιτεκτονικού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο και επιλέχθηκε αυτό, αντί του εξωτερικού γήπεδου μπάσκετ, αλλά βέβαια είχαμε τονίσει ως Συντονιστική Επιτροπή Αντιπολίτευσης ότι πρέπει να ξεκινήσουν πρώτα οι εργασίες της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου
Για το θέμα είχαμε στείλει επιστολή στο Δήμαρχο στις 27-01-2023:

Κλείνοντας θεωρούμε ότι η Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου- Δήμου Ερμιονίδας για την προώθηση του Κλειστού Γυμναστηρίου βάζει τα πράγματα σε μια σωστή βάση ώστε να πάρει ¨σάρκα και οστά¨ η βούληση και επιθυμία του δωρητή Κώστα Έλληνα, που είναι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Λάμπρου Αναστάσιος
Τόκας Αναστάσιος
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ