Κωνσταντίνος Στάικος: Τα 4 ευρώ στο ελαιόλαδο είναι πολύ λίγα φέτος!

Προσδοκίες για σημαντική αύξηση της τιμής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου

γεννά η αναμενόμενη φετινή χαμηλή παραγωγή, σε συνδυασμό με τις άδειες δεξαμενές αποθεμάτων.

Προάγγελο της επικείμενης αύξησης της τιμής του ελαιόλαδου αποτελεί η κατά 43% αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου, ενώ πληροφορίες από τη διεθνή αγορά αναφέρουν προπωλήσεις πορτογαλικού ελαιόλαδου σε Ιταλούς μεσίτες με συμβόλαια των 4 ευρώ το κιλό.

“Το γέμισμα στους ελαιώνες της χώρας προϊδεάζει για μια χρονιά χαμηλών παραγωγικών επιδόσεων σε όρους ποσότητας, με τα υφιστάμενα αποθέματα λιγοστά.

Για τους παραγωγούς που ακολουθούν το δρόμο της πρώιμης συγκομιδής, ήδη γίνεται η επιλογή των διχτυών και των ραβδιστικών με το μάζεμα να προγραμματίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Αυθημερόν και η ελαιοποίηση των καρπών, με τα πρώτα αγουρέλαια της νέας εμπορικής περιόδου να βγαίνουν φέτος στην αγορά με αξιώσεις.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Τα 4 ευρώ είναι πολύ λίγα φέτος» αναφέρει εκ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θερμασία Δήμητρα στην Ερμιόνη, ο Κωνσταντίνος Στάικος, αντιπρόεδρος αυτού του νέου και ευέλικτου σχήματος ελαιοκαλλιεργητών.

Άλλωστε εκεί οι παραγωγοί μετρούν μείωση της παραγωγής που μπορεί να αγγίξει το 50%, εξαιτίας των ζημιών από τον παγετό και στη συνέχεια τον καύσωνα και την ανομβρία.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ