Κρανίδι | Η αρχοντική πρωτεύουσα της Ερμιονίδας

Εβδομήντα επτά χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, χτισμένο στους λόφους της Μπαρδούνιας και της Αγίας Άννας, βρίσκεται το πανέμορφο Κρανίδι, στην Αργολίδα.
Το πρώτο που προσέχει κανείς φτάνοντας εκεί είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Από τη μία τα εντυπωσιακά νεοκλασικά σπίτια και από την άλλη τα παραδοσιακά διώροφα με τα κεραμίδια.
Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού μέσω θαλάσσης επικοινωνεί με τον Πειραιά μέσα από τα λιμάνια της Ερμιόνης και του Πόρτο Χελίου, για αυτό άλλωστε είναι και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αθηναίων, για ένα τριήμερο την άνοιξη ή το καλοκαίρι.
Έχει ενδιαφέρον: Κάθε σπίτι στο Κρανίδι θαρρείς πως είναι ένα μικρό έργο τέχνης, αφού είναι προσεγμένη και η παραμικρή λεπτομέρεια: Οι φεγγίτες πάνω από τις πόρτες, τα μπαλκόνια, τα κεραμίδια και οι πελεκητές πέτρες είναι τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά.
Στο Κρανίδι αξίζει επίσης να δείτε το Μοναστήρι της Παναγίας της Παντάνασσας, την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας, τον Ναό του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
Στην ευρύτερη περιοχή σημαντικά μνημεία είναι το Αρχαίο Πηγάδι της Μυλίνδρας, το καλντερίμι στο πηγάδι του Πύργου και ο ιστορικός βράχος Γκούρι Βιτόρισε.
Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εξαιρετικό ελαιόλαδο, φασόλια, γίγαντες, γλυκά του κουταλιού και τυριά.
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ