Κορωνοϊός: Δείτε πόσοι νοσηλεύονται στην Αργολίδα – Πιέζονται τα Νοσοκομεία

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τρίτη 16 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 50 κρούσματα,

την Καθαρή Δευτέρα 15 του μήνα καταγράφηκαν 65, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.785.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 15 (χθες Δευτέρα 13), στην Π.Ε. Αρκαδίας 6 (χθες 5), στην Π.Ε. Κορινθίας 19 (χθες 47), στην Π.Ε. Λακωνίας 5 (κανένα χθες) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5 (κανένα χθες).

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 181 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 30, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, Παναρκαδικό Τρίπολης 32, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 49 (τα 4 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 33 (τα 3 σε ΜΕΘ).

Π. Νίκας, “υπό πίεση τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, να επιδεικνύουμε ατομική υπευθυνότητα”

Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών covid-19, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε στη συνέχεια επικοινωνία με τον διοικητή του Γρηγόρη Καρπούζη με τον οποίον συζήτησε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια συνεχίζει την προσπάθειά της να συνδράμει τις δημόσιες δομές υγείας και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των νοσοκομείων, τα οποία -σημείωσε ο περιφερειάρχης- θα πρέπει να εστιάζονται στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η πανδημία. Ηδη, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια παρέλαβε καρδιογράφους, φορητές αναπνευστικές συσκευές και rapid test, τα οποία και θα προωθήσει.

Αναφορικά με την κατάσταση που εξελίσσεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την διασπορά της covid-19, στη σημερινή σύσκεψη περιγράφηκε ως πολύ δύσκολη στην Κορινθία όπως και στην Αργολίδα, ενώ όσον αφορά στην Αρκαδία προβληματίζουν οι ανατολικές περιοχές, όπως ανάλογος προβληματισμός διατυπώνεται και για τις δυτικές περιοχές στη Μεσσηνία μαζί με την Καλαμάτα. Από την άλλη πλευρά, η Λακωνία δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζήτησε από τους πολίτες να επιδεικνύουν υπευθυνότητα ατομική, η οποία αντανακλά στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ