«Κλείδωσε» η ημερομηνία: Πότε θα γίνουν εκλογές

Έντονο είναι το πολιτικό παρασκήνιο που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς οι κομματικοί μηχανισμοί των υπολοίπων κομμάτων βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις ερχόμενες εκλογές, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πρώτη «αναμέτρηση» θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γκάλιου και ο ΣΚΑΪ η 9η Απριλίου, η οποία άξια αναφοράς πέφτει το Πάσχα και την Κυριακή των Βαΐων, είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το στήσιμο της πρώτης κάλπης, με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν στους «κύκλους» των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών.
Η κυβέρνηση εξετάζει το συγκεκριμένο σενάριο για τη διεξαγωγή της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς πιστεύει ότι η ημερομηνία θα ευνοήσει κατά βάση τους ετεροδημότες, οι οποίοι θα συνδυάσουν τις διακοπές του Πάσχα με την κάλπη.
Με βάση τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η κυβέρνηση εξετάζει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να γίνει μέσα στον Μάιο και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που έπονται της πρώτης κάλπης, δηλαδή τις διερευνητικές εντολές μετά τις εκλογές.
Το σενάριο περί δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης να γίνει στον Μάιο εξετάζεται από την κυβέρνηση, καθώς θέλει να εξελιχθούν χωρίς απρόοπτα και χωρίς άλλους αντιπερισπασμούς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το σενάριο του καλοκαιριού είχε προ πολλού απομακρυνθεί, καθώς η κυβέρνηση δε θέλει να διαταράξει το ερχόμενο καλοκαίρι και την τουριστική κίνηση.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ