Κι-νήματα: 8 καλλιτέχνιδες αναδεικνύουν τον ρόλο της γυναίκας στο 1821, σε μια έκθεση στις Σπέτσες

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 το  πολιτιστικό εγχείρημα «Κι-νήματα»

προσκαλεί 8 γυναίκες καλλιτέχνες να σχεδιάσουν τη δική τους  σημαία με αφορμή την προσωπική σημαία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας .

Oι καλλιτέχνιδες καλούνται να διατυπώσουν μια σύγχρονη πρόταση και να δημιουργήσουν νέα σύμβολα βασισμένα στη σύγχρονη εποχή. Ποια θα ήταν η δική τους σημαία για το 2021; Η εικαστική διαδρομή θα λάβει χώρα από τις 28.08.2021 – 26.09.2021 στον πιο κεντρικό δρόμο των Σπετσών, κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικολάου, ώστε να βρίσκεται σε δημόσια θέαση.

Ειρήνη Βλαβιανού «Χθόνια Μητέρα»

«Κι-νήματα»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η ομαδική έκθεση «Κι-νήματα» θέλει να φωτίσει και να εξετάσει τα ιδιαίτερα στοιχεία που αντιπροσωπεύει μια προσωπική σημαία, δίνοντας φυσικά και την απαραίτητη σημασία στο ρόλο της γυναίκας το 1821 αλλά και στο πώς αυτός έχει εξελιχθεί σήμερα.

Οι καλλιτέχνιδες στρέφουν το βλέμμα τους στο παρελθόν και εμβαθύνουν στο ιστορικό  γίγνεσθαι, προσπαθώντας όμως να μεταφέρουν τη ματιά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.  Πώς θα αποκρυπτογραφούσε ο ιστορικός του μέλλοντος τη σημερινή εποχή;

Αθηνά Ιωάννου «Το ερώτημα της σημαίας»

Οι σημαίες μετά το πέρας της έκθεσης, θα μείνουν ως παρακαταθήκη στο Μουσείο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, ενώ το Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μία τάξη του δημοτικού σχολείου Σπετσών.

 
Συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες:

Alexandra Roussopoulos, Ειρήνη Βλαβιανού, Μαριάννα  Ιγνατάκη, Αθηνά Ιωάννου, Ναταλία Μαντά, Nίνα Παπακωνσταντίνου, Νάνα Σαχίνη, Σοφία  Στέβη.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια έκθεσης: 26.08.21-26.09.21
Τοποθεσία έκθεσης: Σπέτσες, παραλία Αγίου Νικολάου
Εγκαίνια: Μουσείο Μπουμπουλίνας, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 20:00

Επιμελήτρια: Κατερίνα Νικολάου
Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Νικολάου, Λάμπρος Παπανικολάτος

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ