Κινηματογραφιστές διάσημων ταινιών θα συναντηθούν στις Σπέτσες με Έλληνες παραγωγούς και φοιτητές

Από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2022

Φθινοπωρινή σύναξη κορυφαίων Production Designers στις Σπέτσες
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη μακροχρόνια βελτίωση ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας μας, χαιρετίζει την εκδήλωση Production Designers Gathering συμμετέχοντας σε αυτή και ενισχύοντάς την οικονομικά. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τον οργανισμό Production Designers Collective, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και ανάμεσα στα μέλη του συγκαταλέγονται κορυφαίοι επαγγελματίες του Χόλιγουντ. Σπουδαίοι production designers, που έχουν συνδέσει την καριέρα τους με πασίγνωστες ταινίες («Dune», «Pulp Fiction», «The Batman», «La La Land», «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» κ.λπ.) θα συναντηθούν στις Σπέτσες, από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2022, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους σε 10 Έλληνες -production designers και φοιτητές- που θα συμμετάσχουν σε masterclasses.
Η συμμετοχή και η οικονομική υποστήριξη που παρέχει το ΕΚΚ στο Production Designers Gathering μέσω της Διεύθυνσής του για τις Διεθνείς Οπτικοακουστικές Παραγωγές – Hellenic Film Commission υπαγορεύεται από την ανάγκη διαρκούς επένδυσης στους ανθρώπινους πόρους. Από τις αρχές του 2022, το ΕΚΚ σχεδιάζει ένα πλαίσιο δημιουργίας και ενίσχυσης εκπαιδευτικών δράσεων στους κυριότερους τομείς της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής διαδικασίας: σενάριο, τεχνικές ειδικότητες, στελέχη παραγωγής. Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ο σχεδιασμός αυτός θα υλοποιηθεί με την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Συμμετοχή και στήριξη σε εκπαιδευτικές δράσεις
Πέραν του Production Designers Gathering, το ΕΚΚ ενισχύει τις ακόλουθες δράσεις, που έχουν εκπαιδευτικό, αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού συνδέουν την εγχώρια κινηματογραφία και την οπτικοακουστική βιομηχανία με το διεθνές περιβάλλον.
· Τη δράση της Oxbelly για την κατάρτιση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα της Oxbelly εκπονήθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το National Film and Television School της Αγγλίας.
· Την πρώτη μιας σειράς δράσεων της Ένωσης Παραγωγών Έργων Επικοινωνίας (PACT) σε συνεργασία με τη γαλλική Ανώτατη Σχολή Luis Lumiere που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023 με σκοπό την κατάρτιση μακενιστών.
· Τη δράση «The Owl» του Athens Film Office σε συνεργασία με τη Marche du Film του Φεστιβάλ των Καννών. Η δράση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες σεναριογράφους και θα ολοκληρωθεί στο 76o Φεστιβάλ των Καννών το 2023.
Η φθινοπωρινή σύναξη κορυφαίων Production Designers στις Σπέτσες
Η επικείμενη επιμορφωτική συνάντηση των μελών της Production Designers Collective στις Σπέτσες είναι η πρώτη που πραγματοποιείται έχοντας τέτοιο χαρακτήρα. Η επιλογή των Σπετσών για αυτή ήρθε ως θετικό επακόλουθο της διεθνούς προβολής του νησιού χάρη στην ταινία «Η χαμένη κόρη» (The Lost Daughter), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου στις Σπέτσες εν μέσω πανδημίας το καλοκαίρι του 2020. Στην ταινία αυτή συμμετείχε ως production designer η Inbal Weinberg, η οποία είχε την ιδέα να πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες και το πρώτο Production Designers Gathering. «Ελπίζουμε ότι τα εργαστήρια και masterclasses, στα οποία εισηγητές θα’ ναι διεθνώς καταξιωμένοι production designers, θα βελτιώσουν σημαντικά τις δεξιότητες των συμμετεχόντων· είμαστε δε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχτούμε στην πρώτη μας αυτή εκδήλωση 10 Έλληνες, η συμμετοχή των οποίων υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μέσω του Hellenic Film Commission», δηλώνει η κ. Weinberg.
Οι Σπέτσες θα φιλοξενήσουν πάνω από 250 μέλη της Production Designers Collective απ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους 20 διακεκριμένους εισηγητές είναι επαγγελματίες όπως ο Jack Fisk («Θα χυθεί αίμα», «Μέρες ευτυχίας»), K.K Barrett («Δικός της»), Fionna Crombie («Η ευνοούμενη»), Nathan Crowley («Δουνκέρκη», «Interstellar», «Σκοτεινός Ιππότης, η επιστροφή»), James Chinlund («The Batman», «25η ώρα»), Grant Major («Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», «Η εξουσία του σκύλου»), Patrice Vermette («Dune», «Arrival»), David και Sandy Wasco («La La Land», «Pulp Fiction»).
Αναλυτικές πληροφορίες: https://tinyurl.com/3n99snus
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ